Vaya Con Dios пръскат аромат на джаз в центъра на София

Pinterest LinkedIn +

Пред повече от 4000 души белгийската група Vaya Con Dios представи близо двучасово акустично шоу в зала 1 на НДК. Програмата на концерта включваше най-големите хитове на групата, преобразени в нов джаз-аранжимент.

По време на шоуто вокалистката Дани Клейн (Dani Klein) заедно със своята група изпълни популярни песни, сред които "Just a Friend of Mine", "Puerto Rico", "Don’t Cry for Louie", "Johnny", "Don’t Break my Heart" и др.

Всяко от парчетата беше "оцветено" по различен начин с помоща на прожектори, които осветяваха четири тесни платна, поставени зад всеки музикант и стигащи от пода до тавана.


Певицата Дани Клейн отговори на въпроси на български журналисти. Тома Спространов е един от най-заклетите фенове на певицата. Снимка: Avtora.com

Изненада за феновете беше изпълнението на една от най-емблематичните цигански песни "Jelem, Jelem", която, както певицата обяви, е включена в сетлиста в знак на уважение към циганската култура и музика.

"Срамота е, когато хората говорят за циганите, да не казват нищо за тяхната музика. Тя е повлияла всички останали стилове, дори и класиката. Сега искам да отдам дължимото на тази музика и да кажа, че ако не съществуваше, мен също нямаше да ме има", каза Клейн.

Концертът завърши с най-големия хит на групата "Wat's a Woman?", по време на който цялата публика аплодира музикантите на крака.

След края на парчето и след бурни и продължителни аплодисменти групата се върна за бис, по време на който изпълни още две композиции - "Pauvre Diable" и парчето "Nah Nah Nah".

Сподели.