Варненските хардкор легенди "Outrage" издават албум и го отбелязват с концерт в София

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваният албум "Катарзис" на варненските хардкор легенди "Outrage" излиза на 1 септември, а промоцията на албума в София ще бъде отбелязана с концерт във "Фабрика Автономия" няколко дни по-късно, на 5 септември. Специални гости на промото ще бъдат датските банди "Hexis" и "Morild".

Група "Outrage" е създадена през далечната 1996 година и въпреки че има едва няколко издания, тя успя да се наложи като една от най-важните групи в българската ъндърграунд сцена. "Катарзис" съдържа 14 нови парчета с текстове на български и най-тежкия и безкомпромисен звук, който бандата е правила до сега. Албумът е записан от Атанас Мачев и Тодор Войнски в студио "Плейграунд" във Варна, а миксът и мастерингът са дело на Мариус Костаке в неговото "Студио 148" в Букурещ, където той е работил и с друга българска хардкор банда – "Expectations". Графичният дизайн е дело на Гален Желязков, който е автор и на плаката за концерта в София.

Шоуто в София се организира от колектива на "DIY Conspiracy" и входът ще бъде свободно дарение. Освен "Outrage" феновете на тежкия звук ще чуят във  "Фабриката" и почернената хардкор банда "Hexis", както и и атмосферичния блек-метъл колектив "Morild" (и двете групи са от Копенхаген). Това е трети концерт на "Hexis" в България и е част от тяхното настоящо турне, което включва 120 последователни дати в различни градове на Европа.

"Hexis" са може би най-здраво работещата група в европейската и дори световната DIY хардкор пънк и метъл сцена с най-дълги турнета, включващи дори и най-странните и затънтени кътчета на света. Техните концерти са известни с изключително хаотичната им музика и епилептичната атмосфера, създадена от блиц светлини и машини за дим.

Не пропускайте едно от най-уникалните предстоящи хардкор пънк и метъл шоута в началото на месеца!
Сподели.