Уволненият заради Harlem Shake учител Христо Данев: Свиря на бас в няколко хардкор банди

Pinterest LinkedIn +

Доскорошният преподавател по английски език в пловдивската Хуманитарна гимназия Христо Данев даде пространно телевизионно интервю, в което отново изложи позицията си относно скандала, в който се замеси, инициирайки създаването на виралното видео Harlem Shake Plovdiv [GHP PLD Edition].

33-годишният безработен към днешна дата педагог сподели подробности за себе си от лично естество, като например, че е басист и свири в две пловдивски хардкор банди.

"Реших, че посланието е позитивно и хората се забавляват, че може да се идентифицира с детското у всекиго", заяви Данев пред водещата на bTV Мария Йотова, заставайки зад идеята си да създаде Harlem Shake видео с участието на свои ученици.

Той обясни, че е организирал Harlem Shake в Пловдив и събитието не е било свързано само с гимназията, в която работеше, преди да бъде "принуден", по собствените му думи, да подаде оставка.

Едно момче осигурило камерата за заснемането на танца, второ монтирало записа, а трето го качило в YouTubе, където е видян 105 000 пъти за три седмици.

Самият Данев не е давал указания на учениците нито как да се облекат, нито каква хореография да изпълнява всеки от тях.

Именно движенията на няколко от момчетата на преден план, квалифицирани като неприлични и дори сексуално провокативни, и фактът, че някои от учениците пушат в двора на гимназията, разбуниха духовете и станаха причина за недоволството сред родители и колеги на Данев.

Над 100 души обаче, сред които ученици, родители и граждани на Пловдив, се обединиха в протеста си срещу отстраняването на преподавателя.

"Смятам, че е добър човек, весел, съвременен учител, един от редките видове учители, които са съвременни", заяви ученик от Хуманитарната гимназия, а друг го определи като много "як тип" с различен характер от всички останали учители.


Сподели.