Варна открива националното турне на Васко Василев

Pinterest LinkedIn +

Варна е първият град от националното турне на Васко Василев. На 5 ноември (понеделник) виртуозният цигулар ще излезе на сцената на Двореца на културата и спорта заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от цял свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България.

Другите градове от турнето на Васко Василев са Русе (6 ноември), Пловдив (8 ноември) и София (10 и 11 ноември). Тазгодишните спектакли на световноизвестния цигулар ще бъдат симфония от музикални теми – сред тях са филмови класики, както и любимите на Васко Василев фламенко и композиции в стила на аржентинското танго от Астор Пиацола.

"Щастлив съм, че турнето ни тази година започва от Варна. Това винаги е един от най незабравимите концерти с много топла, но и взискателна публика. Не сме се срещали от над 2 години, когато беше последното ми гостуване в морската столица. Нямам търпение да покажа града на колегите си от оркестъра на Кралската опера. Част от репертоара ни е с дъх на море – специално мислех за Варна, когато избирах какво ще свирим", споделя самият Васко Василев.

Освен в рамките на националното му турне, почитателите на класическата музика могат да чуят Васко Василев, като закупят и първия му албум с изпъления на живо, който може да бъде открит във всички магазини "Lidl" в страната. Албумът включва негови изпълнения на живо от концерта му в зала 1 на НДК през декември миналата година с участието на творческия му партньор Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.

Билети за концертите на Васко Василев във Варна, Русе, Пловдив и София могат да бъдат закупени от Eventim.bg.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.