Въпроси за свои хора в "Стани богат" възмутиха зрителите

Pinterest LinkedIn +

Поредното издание "Стани богат" разбуни духовете сред най-верните фенове на предаването. На 29 септември на стола на богатството седна актьорът Георги Низамов и спечели 10 000 лева, но след участието му зрителите останаха доста разочаровани.

Причината е, че според мнозина тази сума е била едва ли не подарена на известния наставник от "Като две капки вода". Зрителите побързаха да споделят, че тъй като участникът е известен, а и в някакъв смисъл е колега телевизионер, въпросите, подбрани за него, са били изключително лесни.

Факт е, че десетте хиляди Низамов получи за правилен отговор на въпроса "От руската дума за какво произлиза псевдонимът, който Йосеб Джугашвили - Сталин - избира през 2010 година?". Правилният отговор "Стомана" очевидно не би затруднил голям процент от зрителите. Поне така изглежда от коментарите на най-възмутените от тях: 

"Срамота е за 10 бона такъв лесен въпрос: сталь - стомана. И да не знаеш руски език, който се явява, ще има обща култура да знае основно факти за Сталин!"

Много зрители се възмутиха и от другите въпроси, които според тях бяха твърде лесни и едва ли биха се паднали на по-неизвестни участници.

"Подигравка със зрителите. От началото на участието на Низамов все елементарни въпроси, на които може да отговори всеки що-годе любознателен човек от обща култура. Едмонд Дантес за 3000 лв. и Сталин за 10 000 лв.??? Останалите въпроси няма да коментирам. Просто не си заслужава да бъде обект на внимание толкова грозно бутане "да вземе едни пари"!".

"С всичкото ми уважение към Низамов, въпросите бяха нагласени. Как пък нямаше един въпрос по химия или физика или астрономия? Имаше един въпрос, който не знаеше и трябваше малко повече мислене, и се отказа. Ако играе благотворително, ок, ама уви!".

Впрочем мнозина се запитаха дали това не е благотворително участие, което би обяснило донякъде нагласените въпроси, на които с лекота отговори участникът, представен като "актьор, режисьор и певец, баща на две дъщери".

"Тук нещо нещата намирисват... Дали не го нагласиха? Все пак участникът не е кой да е, а въпрос за 10 000 лева да е със сложност за 1 000 или 2 000... Господин Билалов и компания дали не ни врътнаха..." - зададе реторичен въпрос друг потребител в социалните мрежи.

А вие какво мислите по въпроса?
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.