Vanessa-Mae оглави топ 10 на най-богатите британски изпълнители под 30

Pinterest LinkedIn +

Виртуозната цигуларка Ванеса Мей (Vanessa-Mae) беше обявена за най-могата млада изпълнителка във Великобритания на базата на проучване, поръчано от Sunday Times Rich List 2006.

Тази година Sunday Times Rich List се генерира за 18-ти път и включва хилядата най-богати хора и семейства в Обединеното Кралство. Богатството им се изчислява на базата на приходи от различен вид дейности, притежавано движимо (в това число състезателни коне) и недвижимо имущество, делове в компании и др. Класацията се актуализира всяка година.
 
Богатството на Мей, според настоящото й издание, е в размер на £32 000 000.
 
В топ 10 на класацията за изпълнители под 30-годишна възраст попадат и четиримата членове на Coldplay, заемащи позициите между 3-та и 6-та, включително. Благосъстоянието на всеки от тях възлиза на £25 000 000. И Coldplay, и Ванеса Мей, имат мултимилионни продажби от албумите си в цял свят. За разлика от Мей, Coldplay обаче все още не са идвали в България.
 
Подгласничка на Мей в списъка на най-богатите е Кийра Чаплин, на която не достигат едва 2 милиона за първото място. Както подсказва фамилията й, 23-годишната Кийра е наследница на най-великия комик и една от най-ярките личности на 20-ти век - Чарли Чаплин (Charlie Chaplin).
 
Като негова внучка, тя притежава 30% от холувдкста компания Limelight Films и е президент на компанията, стояща зад уебсайта webforjetset.com. Неговата дейност е да осигурява хеликоптери, Ферари-та и благонадеждни охранители на спешно нуждаещите се от превоз или защита супербогаташи.
 
Топ 10
1. Vanessa-млнae - £32 млн
2. Kiera Chaplin - £30 млн
3. Guy Berryman - £25 млн
4. Jon Buckland - £25 млн
5. Will Chapion - £25 млн
6. Chris Мartin - £25 млн
7. Karen Elson & Jack White - £20 млн
8. Orlando Bloom - £14 млн
9. Daniel Radcliffe - £14 млн
10. Kate Winslet - £12 млн
Сподели.