Вампирската сага Blade се завръща на големия екран

Pinterest LinkedIn +

На 10 декември е щатската премиерата на третата част от вампирската сага с частието на Wesley Snipes, Blade: Trinity. В саундтрака към продукцията, този път са включени едни най-бруталните парчета на рап величия като RZA, Lil' Flip, Ol' Dirty Bustard и E-40.


В третата част от поредицата, Блейд се завръща като дневен ловец на вампири. След като е търсен от ФБР и се нуждае от подкрепа, той се присъединява към човешки клан ловци на вамири, за които не е чувал никога преди - The Nightstalkers. Заедно с двама от тях, Abigail и Hannibal (в ролите Jessica Biel и Ryan Reynolds), Блейд проследява кръвна линия, водеща го до древно създание, което на свой ред се оказва, че също го търси...

Филмът е по сценарий и режисура на David S. Goyer, създателя на първите две части от поредицата, базирана на едноименния комикс.

Във саундтрака към Blade:Trinity, който е с предвидим пазарен успeх, като фон на филма ще чуем и музика, чийто композитор е RZA.

Някогашният член на една от най-успешните хип-хоп формации - Wu-Tang Clan, е и един от най-търсените автори на музика за кино, покрай работата му в Ghost Dog, Soul Plane и Kill Bill 1 и 2 на Трантино. В традицията на вампирските екшъни, музиката към Blade: Trinity е смес от звуци пресъздаващи градски хаос в нагорщени ситуации с бой между вампирите и класически оркестрации, застъпени в повечето съвременни продукции.

От момента, в който RZA получава предложението, до началото на същинската работа на музиката, минават цели 6 месеца. През това време музиканта прави демо-композиции, изучава различните сцени, обсъжда работите си с режисьора на филма, за да достигне до момента, в който записва същинската музика със сиатълския симфоничен оркестър.

Саундтракът “Blade: Trinity” излезе в Щатите на 23 ноември, малко преди премиерата на филма. Освен в нормален CD формат, може да се намери и като луксозно издание, включващо манга комикс от Такаши Оказаки, DVD с четири и половина минутно филмче-аниме, 13 минути документален материал от снимките за продукцията “Зад кадър”, 5 минути документално видео за правенето на мангата, скици на продукцията и галерия с постерите на филма от различни страни.

Следващата работа на RZA по саундтрак, ще бъде за филма "Unleashed" с Джет Ли, който излиза през пролетта на 2005 г.

Пълният траклист на Blade - Trinity:

"Fatal" - The RZA
"I Gotta Get Paid" - Lil' Flip/Ghostface Killah/Raekwon
"When The Guns Come Out" - WC/E-40
"Thirsty" -- Black Keith & ODB
"Daywalkers (Foot Chase)" - Ramin/RZA
"Party In Tha Morgue" - Kool Keith
"Skylight" - Overseer
"Hardwax" - Manchild
"Bombs Away" - Paris Texas
"Weapons of Mad Distortion" - Crystal Method
"The Blood" - Black Lab
"Blade's Back" - Ramin Djawadi
Сподели.