В търсене на приятел за края на света (Seeking a Friend for the end of the World)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012. Режисьор: Лорен Скафария. Сценарист: Лорен Скафария. С участието: Ти Джей Милър, Стив Карел, Кийра Найтли, Мелани Лински, Адам Броуди, Роб Кордри, Уилям Петерсън и др. Романтична комедия.

За филма:

Романтичната комедия "В търсене на приятел за края на света" е режисьорски дебют на Лорен Скафария, която е и сценарист на лентата. Освен на чувството си за хумор, тя залага и на интересен актьорски състав. Може би все още асоциирате Кийра Найтли най-вече с ролята й в "Карибски пирати", но британската актриса има запомнящи се изпълнения в романтични комедии като "Наистина любов" и романтични драми като "Никога не ме оставай" и Last Night, където си партнира със Сам Уортингтън.

Този път до нея застава комикът Стив Карел, когото вероятно сте гледали в "40- годишният девственик", наградения с "Оскар"  за най-добър сценарий "Мис Слънчице" и "Оглупели от любов". Освен с ролите си на големия екран Карел е известен и с участието си в телевизионния сериал The Office, което му донася "Златен глобус", а това което може би не знаете за него е, че озвуча Гру в анимационния хит "Аз, проклекникът" (Despicable Me).

В очакването на края на света се включват и Адам Броуди, когото познавате от сериала "Ориндж Каунти", Ти Джей Милър ("Тя не ми е по джоба", "Как да си дресираш дракон") и Мелани Лински, която освен в ролята на Роуз в "Двама мъже и половина", вероятно сте гледали и във "Високо в небето" с Джордж Клуни.

Историята:

Към Земята се приближава астероид, наречен Матилда, а до сблъсъка, който ще сложи край на света, остават три седмици. На фона на всеобщата паника и настъпилата анархия, Додж (Стив Карел), който мечтае да се събере с първата си любов и Пени (Кийра Найтли), която иска единствено да се прибере при семейството си, определено се открояват.

Сподели.