В продукция е "Ефектът на пеперудата 2", в предпродукция - сериал по първата част

Pinterest LinkedIn +

От вчера, 12 декември, е поставено началото на снимките на продължението на хитовия филм "Ефектът на пеперудата" (The Butterfly Effect, 2004). Продукцията отново е на FilmEngine and Benderspink, но режисурата, сценарият и главните роли са поверени на нови лица.

Наследявайки звездите Аштън Къчър (Ashton Kutcher) и Ейми Смарт (Amy Smart), познатата от "Smallville" Ерика Дюранс (Erica Durance) и Ерик Лайвли (Eric Lively, "The L Word") ще се превъплътят в новите герои на спечелилата близо $60 млн. приходи за САЩ история. Към тях ще се присъедини и Дъстин Милиган (Dustin Milligan, "In the Land of Women"), информира "Variety".

Въпреки че в центъра на събитията в част 2 няма да е героят на Къчър, Еван, фабулата отново ще е базирана на способността на главния герой да пътува във времето - назад към миналото си и напред към настоящето. Подобно на него той ще променя събития от миналото си, засягащи както него, така и други хора, което ще рефлектира по един или друг начин върху настоящето им.

Новият сценарий е дело на Майкъл Вайс (Michael Weiss), който досега е писал скрипта предимно на видеоигри. Екранизирането му е поверено в ръцете на Джон Леонети (John Leonetti), работил над филми като "Маската", "Кралят на скорпионите", "Смъртоносна битка" и други.

Отново "Variety" информира за проекта на SCI FI Channel и NBC Universal TV Studio да адаптират за малкия екран оригиналния филм във формат сериал. Програмният директор на ориентирания към научната фантастика ТВ канал споделя, че дълго е проучвал пазара за "интелигентен, но лесно смилаем сериал за пътуване във времето". "Ефектът на пеперудата" идеално пасва на този критерий", смята той. Продукцията на сериала ще стартира през 2007 г.

Сподели.