В продажба са билетите за София Филм Фест 9

Pinterest LinkedIn +

Продажба на билетите за 9-ия международен филмов фестивал София Филм Фест започва от 23 февруари – сряда, на касите на НДК и фестивалните киносалони. Филмите от програмата ще бъдат представени в: НДК - Зала 1, Дом на киното, кината ”Люмиер”, ”Център” и ”Одеон”.

Във фестивалната програма са включени 111 игрални, 27 документални и 46 късометражни филми. Повечето от филмите пристигат специално за фестивала и няма да бъдат разпространявани в киномрежата. Пълната програма зрителите могат да намерят на касите на киносалоните.

Официалното откриване на феста е на 4 март, петък, от 19:00 ч., в Зала 1 на НДК, с филма на Майк Лий (Mike Lee) „Вера Дрейк” (Vera Drake).

Сърджан Драгоевич (Сърбия), Асумпта Серна (Assumpta Serna, Испания), Катя Риман (Katja Riemann, Германия), Зигфрид (Siegfried, Франция), Весела Казакова (България) съставят международното жури на 9-ия София Филм Фест. Те ще определят победителя в конкурса за наградата Стела Артоа. 13 филма (дебютни и втори) ще се борят за престижната награда , която ще бъде връчена на церемонията за закриване на фестивала, на 13 март – зала 1 на НДК.

Цените на билетите за Зала 1 на НДК са 5 лв, а за всички останали киносалони - 5 лв. и 3 лв. (за студенти и ученици).
Сподели.