Устата: Със Софи Маринова променихме разбиранията за поп-фолк

Pinterest LinkedIn +

Изненадващо за мнозина рап звездата приключи участието си във VIP Brother 3 след по-малко от месец. Часове след като излезе от шоуто, Устата разкри пред Avtora.com колко много му е лисвала сцената, какви са бъдещите му планове и кой всъщност е Иван Георгиев Динев.

Митко Попов: Да започнем с един по-забавен въпрос. Съпругата ти пусна ли те у вас след това Eros Show, което спретна на лайфа в четвъртък, всичките тези красиви, разголени момичета?

Устата: Е, сърце дава ли й да ме остави на улицата? В интерес на истината, тя присъстваше в залата и после ми призна, че се е получило доста забавно. Освен това познава и повечето от въпросните красавици, все пак те са се снимали по няколко пъти в мои видеоклипове. Не крия че съм поласкан, че се решиха да ми помогнат и направиха страхотно представление. Смея да твърдя, че в него нямаше нищо вулгарно, просто забавление в името на шоуто.

.: Очакваше ли развитието на елиминациите? Голяма част от зрителите приеха напускането ти като изненада.

Устата: Ако трябва да се поставям между олимпийски шампион, познат в цял свят, каквато е Мария Гроздева и една прекрасна водеща от национална телевизия в лицето на Гала, бе съвсем логично аз да изляза. Още повече, че мащабите, с които мога да се занимавам с благотворителност по-късно, са по-скромни, предимно лични средства. Докато те двете ще продължат да живеят с тези каузи. Разбира се, ще дам своя принос и по-късно, когато се появявам в лайфовете. Подготвил съм някои експерименти, така че очаквайте големи изненади.

.: Смяташ ли, че участието ти в шоуто е променило представата на хората за теб?

Устата: Честно казано, аз и до днес не знам каква всъщност е представата на хората за мен. Сигурен съм, че те са очаквали да видят вътре образа на Устата - арогантен, с типичните яки, шапки, медальона, един такъв як пич. А в това няма никакъв смисъл. Вътре, в Къщата, с всичките тези хора, аз бях като сред семейството си. На какъв да се правя?

.: Казваш, че зрителите видяха във VIP Brother 3 Иван Динев, а не Устата. В крайна сметка обаче ти влезе в шоуто именно като Устата?

Устата: Да, факт е, че там беше Иван Динев и си прав, че има известно противоречие. Там, вътре, пак си на сцената - камерите те снимат по цял ден, излъчват те по телевизията. Едва сега, като излязох и се видях отстрани и си казах като зрител - ама аз искам да гледам Устата, този Иван не ми е особено интересен. Но в крайна сметка считам, че не беше справедливо да влизам в роля и да играя. Правех го единствено по време на лайфовете.

.: От думите ти досега, разбирам, че всъщност си един доста земен човек и трудно приемаш определението "звезда". Факт е обаче, че за мнозина в България - "Устата" е звезда. Поне за родните мащаби
.

Устата: Да, така е. Ето аз и до ден-днешен дълги години не мога си отговоря на един въпрос - от какво са доволни хората? Да си си ти или да си в някаква роля. Общо взето, не са доволни и в двата случая.

.: Не ти ли липсваше сцената, докато беше в Къщата?

Устата: Страшно много. Виж колко е парадоксално - гледа ме цяла България, а ми липсва сцената. Може би е по-точно да кажа контактът с хората, живата публика. Свикнал съм да съм непрекъснато на участия, животът ми до голяма степен е повлиян от това. Като ни пуснаха със Софи Маринова да отидем на наградите на Фен ТВ, направо се преродих, бяхме толкова ентусиазирани.

За истинския артист това е най-важното, това го зарежда с творческа енергия и му дава смисъл. Ето, сещам се като направих един клип с Георги Калоянчев - човекът нямаше търпение да дойде деня на снимките и да застане пред камера, да играе. За един творец сцената има наистина голямо значение.

.: Спомена наградите на Фен ТВ. Там заедно със Софи получихте награда за цялостен принос в развитието на българската музика? Справедливо ли е това признание, според теб?

Устата: О, ако знаеш колко хора има, които казват - той Устата започна да прави дуети със Софи Маринова, за да влезе във фолка. Пълни глупости. Аз никога не съм бил в сферата на рапа, за да се преместя във фолка. Правех си някакви текстове, песни, чиято единствена цел бе да забавляват хората, да ги разтоварват.

А самото признание дали е справедливо - смея да твърдя, че именно нашите дуети промениха до голяма степен този жанр - поп-фолка. Факт е, че след първото ни общо парче, се появиха много други - и все с изпълнители от други сфери, които се насочиха към колеги от фолка. И много от тези дуети са успешни.

.: Като заговорихме за дуети, не би ли направил нещо и с някой друг от съквартирантите?! Ето, вътре са Део, Ицо Хазарта?

Устата: А защо с певци? Мислиш, че Тошко и Саша са за подценяване ли? Това трио У.С.Т (Устата, Саша, Тошко) безспорно е много забавно, може и да се реализира, кой знае?! Но ако трябва да съм сериозен, сега работя с едни сърби - един голям оркестър и сериозно се замислям дали да не включа и Антунович в проекта. Говоря за етно-джаз звучене.

А иначе подготвям ново парче, в което да се изявим със Софи. Гарантирам ти, че ще е много сериозно, защото ще имам пълна свобода на действие. Дори обмислях вариант да включа много от лафовете на съквартирантите в него. Да, преди няколко месеца, ако в някое парче изпея "живучкам", хората ще си кажат - а бе, този нормален ли е?! Докато сега ще им е пределно ясно откъде идва. Въобще, идва едно дълго лято, в което предстои много работа. Само за едно съжалявам.. че не останах в Къщата за Голямото чукане... разбираш ме де, за Великден...

.: Имаш ли фаворити в шоуто?

Устата: Да ти кажа, вече дори прогнозирах финалната тройка. Мария, Део и Софи и има голяма вероятност да се окажа прав.

.: До каква степен смяташ, че успя с присъствието си във VIP Brother 3 да допринесеш за успеха на благотворителната кауза и считаш ли, че в крайна сметка една подобна инициатива има шанс в България?

Устата: Да, на 100%. И сам виждаш, че с всеки изминал ден хората се ентусиазират все повече, сумата нараства. В крайна сметка няма никакво значение кой ще остане на финала, важното е да сме изпълнили най-важната мисия - набирането на достатъчно средства. А за моя принос - от чисто финансова гледна точка, не знам колко хора са гласували за мен, но знам аз колко съм дал и ще продължа да давам. Ще се явявам на още лайфове, дори съм подготвил един номер, пред който изпитанията от "Страх" ще ви се видят детска игра.

.: За финал - какво смяташ, че спечели и какво изгуби от участието си в шоуто?

Устата: Спечелих най-важното - мога с чиста съвест да кажа, че се опитах да съм максимално полезен за каузата. Подобно чувство е наистина уникално. Знаеш, че когато дадеш подарък на някой, ти се радваш не по-малко от този, на когото го подаряваш. И по този начин, аз съм доволен, че съм имал възможността да направя този подарък за хората, които се нуждаят. А какво съм изгубил, нямам представа, но се надявам, това, което съм изгубил, да се е оказало от истинска полза за някой друг.

Сподели.