US Box Office: Хю Джакман и Джейк Гиленхаал намерихa прекия път дo първото място с Prisoners

Pinterest LinkedIn +

Въпреки тежкия си сюжет и тягостна атмосфера драмата Prisoners с холивудските звезди Хю Джакман и Джейк Гиленхаал бе предпочетена от най-много посетители на кино театрите в САЩ и Канада през уикенда на 22 септември и оглави боксофис класацията с приходи от $20,8 млн.

Тази сума е аналогична с приходите на лентите The Town, Contagion и Argo, издадени по същото време на година от същата компания - Warner Bros., което показва далновидността ѝ по отношение на избора на премиерна дата за филми, ориентирани изцяло към по-възрастната аудитория. В случая с Prisoners само 1/4 от всички зрители на премиерните прожекции са били на възраст под 25 години.

Анализаторите вярват, че Prisoners има потенциала да генерира 70-80 млн. долара, а дори и повече, взимайки под внимание и положителните отзиви на аудиторията, за които свидетелства нейният CinemaScore рейтинг - B+.

Въпреки че дебютира в топ 5 на класацията, 3D продукцията Battle of the Year претърпя провал, като инкасира едва $4,6 млн. Това е едно от най-лошите представяния на танцов филм в американския боксофис, надминаващо дори Dirty Dancing: Havana Nights с неговите $5,8 млн. и над два пъти по-слабо от това на Step Up Revolution.

Същевременно испаноезичната комедия Instructions Not Included продължава да поддържа високия си рейтинг и дори отбелязва ръст в приходите спрямо миналия уикенд - $5,4 млн. за трите дни и общо $34 млн. от премиерата си до момента.

Това отрежда на филма пето място във вечната класация на най-доходоносните чуждоезични продукции в американския боксофис, като е сигурно, че ще изпревари Pan's Labyrinth ($37,6 млн.) и ще се нареди на четвърто място ако не през следващата седмица, то още в началото на октомври.

Третото премиерно заглавие от Топ 10 - The Wizard of Oz (3D/IMAX) – всъщност е дигитално ремастерирана версия на кино класиката от 1939 г. The Wizard of Oz и е вторият най-слабо разпространен филм в топ 20 (само 318 кино театъра) след новоиздадената комедийна драма Thanks for Sharing с Марк Ръфало, Гуинет Полтроу и Тим Робинс, продуцирана от Едуард Нортън, която заема 19-та позиция.

Сподели.