Университет върна на Пъф Деди 1 милион долара и отне почетна степен на рапъра

Pinterest LinkedIn +

Американски университет лиши рапъра P. Diddy от почетна степен заради видео с побой

Университетът Хауърд в САЩ лиши рапъра П. Диди (Puff Daddy, псевдоним на Шон Комбс) от почетна степен заради видео, в което той бие бившата си приятелка, певицата Каси Вентура. Новината беше обявена на сайта на университета.

Учебното заведение планира да върне на музиканта 1 милион долара, които той дари през 2016 г. за финансиране на програма за стипендии на негово име.

От университета отбелязват, че поведението на рапъра е "фундаментално несъвместимо с основните ценности и вярвания на университета Хауърд". От училището добавят, че артистът вече не е достоен да носи най-високото отличие на университета.

През май беше съобщено, че рапърът е ритнал бившата си приятелка Каси Вентура в коридора на хотел в Лос Анджелис. Записът с нападението беше публикуван от CNN. На кадрите се вижда как Комбс хвърля Каси на пода, рита я и я влачи по коридора за дрехите. Известно е, че неприятната случка датира от 2016 г.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.