Уникални мерки за сигурност за концерта на Мадона

Pinterest LinkedIn +

Броени дни делят родните фенове от едно от най-големите събития в света на музиката това лято - концертът на поп звездата Мадона (Madonna) в България.

От началото на седмицата тече трескава подготовка за шоуто. До 29 август, на стадион "Васил Левски" трябва да бъде построена най-голямата сцена, пристигала някога у нас. Съоръжението е с внушителните размери от 85 метра дължина, 35 метра дълбочина и близо 40 метра височина.

Предприети са и сериозни мерки за сигурност, предизвикани от очакваната над 40-хилядна публика на концерта.


                                              Снимка: SME

За опазването на реда ще се грижат над 450 души - най-големият брой охранители, ангажирани някога за концерт у нас. Осем служители от звено "Лична охрана" на ВИП Секюрити пък ще бдят персонално над самата Мадона.

Вътре и около Националния стадион ще бъдат разположени над 2 километра предпазни и обезопасителни заграждения. Ще бъдат оградени подстъпите откъм "Евлоги Георгиев" и стадион "Юнак", а също така и откъм езерото Ариана и Борисовата градина.

За допълнителна сигурност около зоните с техниката и шатрите на Мадона ще бъдат издигнати специални заграждения. Ще има обособени и цели 15 зони за сигурност. Входовете на стадиона ще бъдат отворени след 17:30, а влизането на публиката ще става през 38 контролно-пропусквателни пункта.


                                 Снимка: SME

Феновете с електронни билети ще минават през специално обособен вход "E-Tickets".

За съжаление на почитателите на поп дивата е абсолютно забранено внасянето както на аудио и видео записващи устройства, така и на професионални и любителски фотоапарати.

В зоната за сигурност ще бъдат разположени шест линейки с два медицински екипа, както и един противопожарен екип.

Самият концерт, който е част от световното турне на Мадона - "Sticky & Sweet", започва в 20:00 часа.


 

Сподели.