Умора, тревожност и депресия - предотвратете ги с глицин

Pinterest LinkedIn +

В днешно време сякаш е нормално да сме винаги под напрежение и да изпитваме постоянна умора от натоварващото ежедневие.

Съвременният свят е изискващ и не особено благосклонен към нервите ни – всичко около нас стимулира сетивата и ни стресира дори на подсъзнателно ниво.

Каквито и проблеми да имате, лекари или близки ще ви кажат, че стресът е виновен.

Вероятно в повечето случаи това е вярно. Какво обаче можете да направите, освен да свиете рамене и да продължите да страдате?

Как глицинът помага на нервната система

Не е необходимо да посягате към лекарства, или да се успокоявате с нездравословни навици, тъй като в дългосрочен план това допълнително ще ви срине.

Тялото всъщност произвежда естествени успокоителни, които под влияние на стреса и интензивния начин на живот се изчерпват лесно.

Ето защо съществуват хранителните добавки. С тяхна помощ можете да възстановите естествените нива на невротрансмитери и аминокиселини, които регулират дейността на нервната система.

Една от тези аминокиселини, които ефективно премахват стреса и ни облекчават от натрупаното напрежение, е глицинът.

Наслаждавайте се на спокойствие и в най-натоварените дни с помощта на добавките с глицин на изгодни цени в Workout.bg.

Естествено успокоително

Глицинът действа при свръхстимулация на невроните, като забавя сигналите, предавани между тях, и по този начин ни успокоява. Той цялостно подобрява функциите на централната нервна система и в дългосрочен план ни прави много по-издръжливи на стреса.

Успокоената нервна система ни позволява да се разтоварим психически и да се заредим с добро настроение и енергия.

Тревожността и депресията са едни от най-разпространените състояния, които засягат почти всеки в днешно време, но често изглежда, сякаш няма лекарство за тях. Глицинът не е точно лекарство, но може да помогне да се преборите с тези състояния, като премахне техния първоизточник.

Повишава качеството на съня

Един от неприятните резултати на стреса и свръхстимулираната нервна система е невъзможността да заспим, или плиткият и некачествен сън.

В резултат на това започваме следващия ден преждевременно изморени и в края на деня резултатът е катастрофален. Този цикъл може да има пагубни ефекти, но с помощта на глицин можем да се освободим и да се наслаждаваме на спокоен и отпочиващ сън.

Повишени нива на серотонин

Глицинът, заедно с таурина и GABA (гама-аминомаслена киселина) стимулира производството на хормона серотонин в мозъка. Той ни кара да усещаме удовлетворение и е наричан „хормона на щастието“.

Ако се припознавате в горния текст и сте готови да подобрите качеството си на живот, ние от Workout.bg ви очакваме.

Неговата липса се свързва със състоянията на депресия и тревожност, както и с проблеми със съня.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.