Умирай трудно: Денят настъпи (A Good Day to Die Hard)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013 Режисьор: Джон Мур Сценарист: Скип Уудс С участието: Брус Уилис, Мери Елизабет Уинстед, Юлия Снигир, Амаури Ноласко, Джей Кортни, Коул Хаузър и др. Екшън

За филма:

Въпреки че напоследък все по-често гледаме Брус Уилис в интересни и различни филми като Moonrise Kingdom, той си остава екшън звезда и винаги ще го асоциираме с хитовата поредица Die Hard. Петият филм за Джон Маклейн е озаглавен A Good Day to Die Hard и е режисиран от Джон Мур. Ирландският режисьор е познат на кинофеновете с ешкъните си Behind Enemy Lines, Flight of the Phoenix и Max Payne с Марк Уолбърг.

Освен Брус Уилис (The Cold Light of Day, Looper), на когото както винаги е поверена главната роля, към актьорския състав на лентата се присъединяват и Джей Кортни, когото повечето от вас вероятно са гледали в Jack Reacher с Том Круз, и очарвателната Мери Елизабет Уинстед, която, освен в предишната лента от поредицата  Live Free or Die Hard, може би сте гледали и в Scott Pilgrim vs. the World и Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Историята:

Когато научава, че синът му Джак се е забъркал в сериозни неприятности, Джон Маклейн (Брус Уилис) веднага заминава за Русия, въпреки че не е виждал момчето от много време. Скоро след пристигането си Маклей открива, че не всичко е такова, каквото изглежда и обединява сили със сина си, за да предотврати заплаха надвиснала над целия свят.

Сподели.