Уитни Хюстън се завръща към киното

Pinterest LinkedIn +

След шестгодишно прекъсване, през 2009 г. Уитни Хюстън (Whitney Houston) поднови музикалната си кариера, издавайки албума I Look To You, с който оглави класацията на САЩ Billboard 200. Сега, след 15-годишно отсъствие от големия екран, 48-годишната звезда планира да се завърне и към филмовата си кариера (The Preacher's Wife, Waiting to Exhale, The Bodyguard), изпълнявайки една от ролите в предстоящия римейк на музикалната драма Sparkle от 1976 г., базирана отчасти на историята за пътя към славата на сестрите Уилямс и тяхната група The Supremes.

Главната роля в лентата, разработвана от Sony Pictures, ще изпълни победителката в шестия сезон на American Idol Джордин Спаркс (Jordin Sparks), за която участието в Sparkle е дебютна кино изява, а при успешен изход от преговорите, Хюстън ще се превъплъти в майка на нейната героиня – най-талантливата от трите сестри.

Сценарият на филма е написан от Мара Брок Акил (Mara Brock Akil) – създател и изпълнителен продуцент на комедийното шоу The Game, а нейният съпруг и партньор в реализацията на The Game, Салим Акил, ще режисира проекта. Двамата са също съпродуценти на Sparkle, заедно с Дебра Мартин Чайз, TD Jakes и Къртис Уолъс, а Хюстън е негов изпълнителен продуцент.

Партнирайки си с Warner Bros, тя се заема с продукцията на Sparkle още в началото на хилядолетието, но малко преди старта на снимките изпълнителката на главната роля в римейка, Алая, умира в самолетна катастрофа. В новата версия ще участва още Майк Епс, превъплъщавайки се в образа на stand-up комедиант, който се жени за една от сестрите Уилямс и я тласка към употребата на наркотици.

Сподели.