Уил Феръл те кани у тях през октомври да играете видеоигри благотворително

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Уил Феръл отново доказа, че умее да радва и да печели нови фенове не само чрез филмовите си превъплъщения, но и с дейностите си встрани от киното, каквото е и най-новото му благородно начинание – да удари едно рамо на неправителствените организации Cancer for College и DonateGames.org, като събере средства, с които да бъде подпомогнато лечението и образованието на деца, болни от рак.

За целта той стартира кампания в платформата за групово финансиране Indiegogo, която е най-популярната алтернатива на Kickstarter, стане ли дума за субсидиране производството на независими видеоигри с помощта на феновете.

Кампанията е с краен срок 12 октомври 2014 година, а самото събитие ще се проведе на 26 октомври т.г. в Сан Франциско и ще представлява двучасова гейминг среща на Феръл с един късметлия, взел участие в кампанията, който ще бъде избран на лотариен принцип.

Спонсорите на инициативата ще поемат всички разноски по транспорта и гостуването на спечелилия лотарията участник, с когото 47-годишният актьор, комик и филммейкър, записал участие в хитови ленти като Anchorman 1 и 2, Talladega Nights, Stranger than Fiction, Blades of Glory, Semi-Pro и Step Brothers, ще играе рамо до рамо. Срещата ще бъде излъчвана в реално време през Twitch, така че да може да стане достояние на абсолютно всеки интернет потребител навсякъде под слънцето.

За да придобие право на участие в лотарията, човек трябва да се регистрира в Indiegogo и да приведе по сметката на кампанията най-малко $10. Тази сума включва билет за лотарията за гейминг среща с Уил Феръл и ваучер за Amazon на стойност $5. Инвестиция от $25 гарантира два билета, както и Turbo абонамент за Twitch за ползване на услугата без облъчване с реклами, а срещу $50 освен всичко описано ще получите и ексклузивния козметичен продукт Will Ferrell's SuperMegaUVBlastMax Gamer's Sunscreen, произведен в лимитирана серия специално за събитието.

В страницата на кампанията на Indiegogo се споменава, че на събитието ще присъстват и други специални гости, в това число някои от най-добрите професионални геймъри, както и спонсорите на благотворителната инициатива. Самият актьор обяснява, че е бил споходен от идеята да организира подобна среща след цялата шумотевица, която се вдигна около дръмшоуто му с Чад Смит от Red Hot Chilli Peppers, включено в The Tonight Show с Джими Фалън, което генерира $300 000 за благотворителност.

"След задълбочен анализ и планиране стигнах до извода, че геймърите би трябвало да съберат много повече пари от музикантите и феновете на RHCP… нали? Имам предвид, че геймърите са, кажи речи, милиони милиарди, не е ли така?!", коментира Феръл, а видеото, чрез което промотира кампанията в Indiegogo, би трябвало да накара всеки, който си мисли, че може с лекота да го разбие, в случай че седна на дивана му в края на октомври, да се хване здраво за контролера и да тренира ден и нощ, ако не иска да претърпи гръмко поражение пред очите на целия свят.


Сподели.