Уил Феръл става крадец на фламинго в следващия проект на Бен Стилър

Pinterest LinkedIn +

Носителят на миналогодишната награда на името на Марк Твен за изключителен принос към развитието на хумористичния жанр, Уил Феръл, ще изпълни главната роля в следващия продуцентски проект на Бен Стилър - Flamingo Thief, базиран на едноименния роман от Сюзън Трот.

44-годишният актьор, считан за член на т. нар. клуб Frat Pack, към който се числи и Стилър, както и други популярни холивудски комедианти: Джак Блак, братята Люк и Оуен Уилсън, Стив Карел и Винс Вон, ще се превъплъти в главният герой от романа – наскоро разведеният адвокат Тим Форестър, който съкрушен от края на брака си изпада в маниакална депресия, изразяваща се в кражбата на декоративни фигурки на птицата фламинго.

Стилър и партньорът му в Red Hour Films (The Big Year, 30 Minutes or Less) Стюърт Корнфелд ще продуцират лентата, а екипът на изпълнителните продуценти е съставен от Аарон Каплан, Шон Перон (Kaplan/Perrone Entertainment) и Ерика Стайнберг, която първа представя проекта на Стилър.

Предстои да стане ясно името на режисьора на екранизацията – такъв вече се търси, а по адаптацията на художествения ръкопис на Трот вече работи Майкъл Лесьор (You, Me and Dupree). Преди старта  на снимките на Flamingo Thief Феръл ще се завърне в кино салоните като изпълнител на главната роля в мексиканската, изцяло испаноезична комедия Casa de mi Padre, чиято премиера ще се състои през март, а в края на лятото на 2012 г. ще може да бъде видян и в Dog Fight, където си партнира със Зак Галифианакис, Дан Акройд, Браян Кокс и Джон Литгоу.

Получавайки наградата "Марк Твен", звездата от Saturday Night Live и ленти като Old School, Anchorman, Talladega Nights, Stranger than Fiction, Blades of Glory, Semi-Pro и The Other Guys, се присъедини към Тина Фей, Бил Козби, Стийв Мартин и Джордж Карлин.

Сподели.