Уикеда: Тази група просто няма спиране!

Pinterest LinkedIn +

Уикеда затвърдиха за пореден път положителната си роля в българската музика със страхотен концерт в столичния клуб Pork Pie на 31 август. Направиха го в своя стил - с енергичност, сърце и непринуденост, която проправи следа на бандата в музикалната БГ джунгла от началото на века досега.

Традиционно разнообразният сет на Уикеда този път включваше големи порции доказани парчета като "Сканархия", "Диана", "Мариана" и още много други, които са били припявани по весели поводи от хиляди млади хора в последните десет години.  

Бацилът на "жълтата" музика, както навремето доби популярност безгрижният микс, станал запазена марка на Уикеда, очевидно е прихванат успешно от феновете, защото в претъпкания клуб те бяха многобройни и гръмогласни, знаеха песните наизуст и предразположиха шестимата музиканти да се почувстват повече от комфортно на сцената в Pork Pie.

Чест прави на Уикеда, че отдадоха почит на редица български музиканти с кратки "вмъквания" на "Кукла" на Атлас, "Най-щастливият ден" на Контрол и "Няма бира" на Подуене блус бенд.

По време на целия сет, Уикеда демонстрираха превъзходната си комуникация с публиката, чиято отдаденост очевидно ги развълнува и зареди Ерол и компания да покажат уникален Уикеда поглед върху творчеството на редица световноизвестни банди с кавъри на Break on Through (To the Other Side) на The Doors, Seek and Destroy на Metallica, Ace of Spades на Motorhead, Killing in the Name на Rage Against the Machine и Hey Jude на The Beatles, а Владо Попа вдигна публиката на крака с вдъхновено соло на барабаните. 

Концертът, който завърши с парчетата "Пинокио" и "Че Гевара", беше първи за групата в София от три месеца насам и напълно доказа, че Уикеда просто няма как да изгубят форма.

Сподели.