Уди Алън навършва 70: "Това с помъдряването са пълни глупости"

Pinterest LinkedIn +

В интервю за сп. "Vanity Fair" американският кинематограф Уди Алън (Woody Allen) е казал, че не е научил кой знае какво за живота, приближавайки се към 70-тата си годишнина. Рожденият ден на прочутия ексцентрик е на 1 декември.

"Всичките глупости, които ви казват... за постигането на радостта от живота и помъдряването в златните ви години - това са пълни безсмислици. Нито станах по-проницателен, нито по-разумен. Бих направил същите грешки отново."

Режисьорът е казал още, че никога не би могъл да направи филм толкова добър, колкото "Седмият печат" на Ингмар Бергман. "Чувствам, че това ниво на великолепност го няма у мен", споделил е Алън и още: "Може би просто го няма в гените ми, или пък нямам необходимата дълбока хуманност, за да го направя."

В същото интервю Уди Алън е говорил и за скандала от 1992 г., който разби връзката му с актрисата Мия Фароу (Mia Farrow) и доведе до брака му с много по-младата от него Сун-И Превин (Soon-Yi Previn). Тогава Фароу разкри аферата между Алън и осиновената си дъщеря, откривайки голи фотографии на Превин в апартамента на режисьора.

Говорейки за връзката си с Превин, Алън е казал, че това е бил "един от най-непредвидените моменти в живота му и страхотна проява на добър късмет". Той е добавил също така, че отношението му към нея е "по-скоро като на баща към дъщеря".

"Ако някой ми беше казал, когато бях по-млад: "Ще се хвърлиш в брак с момиче, 35 години по-младо от теб и корейка, нямаща нищо общо с шоу бизнеса", щях да му кажа: "Ти си абсолютно откачен."

През изминалата година централна роля в кариерата на Уди Алън е изиграло друго, съвсем младо момиче. 20-годишната Скарлет Йохансон (Scarlett Johansson, "Изгубени в превода", "Момичето с перлената обица") е звездата в последния му филм - "Match Point", чиято премиера в Щатите ще се състои навръх Коледа, а на Острова - на 6 януари 2006 г. Заснетата в Лондон лента представя Йохансон като млада американка, която си пада по изкачващ се в социалната стълбица тенис треньор, чиято роля се изпълнява от Джонатан Райс-Мейърс (Jonathan Rhys-Meyers).
 
Не на последно място на режисьора предстои европейско турне с неговата джаз банда, което ще премине през Англия, Италия, Испания, Португалия, Турция, Гърция и Полша.

Сподели.