Ubisoft: Продажбите на Assassin's Creed III през първата седмица – 2х тези на Revelations

Pinterest LinkedIn +

През първата й седмица на пазара продажбите на петата игра от касовата екшън адвенчър поредица Assassin's Creed са преминали границата от 3.5 млн. копия. Според Ubisoft търсенето на Assassin's Creed III надвишава това на последната издадена част от сериите - Assassin's Creed: Revelations, над два пъти.

Освен на много добри продажби, новата игра, чието действие се развива през втората половина на 18-ти век в Америка – преди и по време на Американската революция, ASIII се радва на отлични оценки от страна на критиката: и PS3, и Xbox 360 версиите на играта имат Matescore 85/100.

Версиите за PC и Wii U нямат рейтинг по простата причина, че рилийзът им предстои – потребителите на Microsoft Windows ще започнат последното приключение на Дезмънд Майлс (озвучен от култовия Нолън Норт) на 23 ноември, а притежателите на новата конзола на Nintendo – на 30 ноември (премиерната дата на Wii U).

Излизайки на британския пазар на 31 октомври, PS3 и Xbox 360 версиите на Assassin's Creed III не само осигуриха първото място на заглавието в UK Top 40, но генерираха най-големия седмичен актив за продукция на Ubisoft в историята. Стартът на играта на Острова е вторият най-силен на 2012 г., отстъпвайки единствено на FIFA 13.

Следващият голям рилийз на Ubisoft обаче - Far Cry 3, има потенциала да пренапише всички тези постижения.

Сподели.