Ubisoft представя бъдещите си планове

Pinterest LinkedIn +

Ubisoft - един от най-големите издатели на видеоигри в световен мащаб - представи нова фаза в развитието на своите операции.

Компанията, която понастоящем може да се похвали с наличието на екип от 1600 човека в провинция Квебек, Канада, би искала да инвестира допълнителната сума от 295.6 млн. евро през следващите шест години с цел изграждането на екип от 3000 служители.

Планът за разкриването на нови работни места се завърта около две главни цели:

Първо - увеличаване потенциала в производството на видеоигри.
Второ - Ubisoft ще открие ново производствено звено, специализирано в създаването на CGI (Computer-generated imagery) филми. Мисията на студиото ще бъде да създава кратки филми, които ще бъдат инспирирани от игри, базирани на търговски марки, собственост на Ubisoft.

Първият филм с продължителност осем минути ще бъде базиран на очакваната с огромно нетърпение игра "Assassin’s Creed".


Според IGN играта Assassin's Creed ще излезе на пазара есента на 2007 г. Снимка: Ubisoft.com

Трейлър на играта тук

"Производството на видеоигри се доближава все повече и повече до филмовото и телевизионното производство и това доближаване ще се засили през идните години. Това естествено развитие на нещата е придружено от революционни промени в онлайн дистрибуционните канали чрез рязкото увеличаване на безплатното и платено дигитално съдържание. Настоящото откриване на студио, специализирано в създаването на дигитални филми, ще превърне Ubisoft в пионер в бранша през идните години", казва Yves Guillemot, Главен изпълнителен директор и съучредител на Ubisoft.

Сподели.