Убиецът на Осама: Metallica ни забраниха да изтезаваме терористи с тяхна музика

Pinterest LinkedIn +

Човекът, за когото се смята, че е убил Осама Бин Ладен, разкри интересни подробности около мисиите на американските спец служби в Ирак и Афганистан. "Тюленът" (член на Navy SEAL) даде интервю за списание Esquire, в което засяга и темата за музикалните изтезания срещу членове на Ал Кайда.

"Когато започна войната в Ирак, използвахме музиката на Metallica, за да "размекнем" хората преди да ги разпитваме. Това обаче се разчу. От Metallica се свързаха с нас и казаха: "Хей, молим ви, не ползвайте нашите песни, за да промотирате насилие". Тогава си помислих: Човече, та Metallica имат албум Kill'em All (Избий ги всички)", споделя войникът, чието име се пази в тайна.

"Спряхме да ползваме тяхна музика за изтезания, но тогава ни се обади една група - Demon Hunter. Те казаха: "Ние сме изцяло с вас, ползвайте наши песни", след което ни пратиха свои CD-та и рекламни кръпки. Аз даже си заших една на униформата и я носех постоянно. Даже бях с нея, когато убих Бин Ладен", добавя още "тюленът".

Demon Hunter е християнска метъл група, която има 6 студийни албума, последният от които True Defiance (2012) дебютира под номер 36 в Billboard 200.

Сподели.