Twitter войните на Адам Ливайн (Maroon 5) част 2: "Ши#@ните Fox News!"

Pinterest LinkedIn +

По-малко от два месеца, след като се конфронтира с MTV, фронтменът на Maroon 5 - Адам Ливайн (Adam Levine), отново е афектиран от телевизионна компания, като и този път използва Twitter, за да сподели патоса си с целия свят.

"Скъпи Fox News, никога повече не пускайте нашата музика по вашия ши#@н телевизионен канал. Благодаря ви!", гласи съобщението му, публикувано на 19 октомври. В него не става ясно кое шоу или коя песен са провокирали гнева му.

В едно от съобщенията му в телеграфната социална мрежа, предшестващи тук обсъжданото, менторът от новото музикално рeалити The Voice (американската версия на "Гласът на България") споделя, че пътува към Валенсия и слуша хип-хоп от началото на 90-те години на миналия век, а в друго шеговито - праща по дяволите Sting, заради това колко велико е неговото парче Every Breath You Take.

Пак чрез Twitter, на 12 октомври, Адам Ливайн мобилизира армията си от над 1 млн. фенове по повод номинацията на Maroon 5 за "Най-добра поп/рок банда", съобщавайки новината с три удивителни. За сравнение – в навечерието на видео музикалните награди на MTV (29 август 2011 г.), Ливайн написа: "Време е за VMA. Единственият ден в годината, в който MTV претендират, че все още имат нещо общо с музиката", подчертавайки равносметката си с ругатня.

Императивът на изпълнителя, отправен към телевизионната компания, създадена от Рупърт Мърдок през 1996 г., не остана безответен. Репликата на Грег Гътфийлд от Fox News гласи: "Скъпи Адам, Това не е музика", а тази на колегата му Анди Леви: "Скъпи @AdamLevine, спри да правиш тая скапана ши$@на музика занапред. Благодаря ти".

Fox News Channel обаче, не за първи път са обект на критика във връзка с начина, по който поднасят информацията в новинарските си емисии. Критиците твърдят, че чрез тях се насаждат консервативни политически възгледи. Коментаторите от медията репликират, че новинарските репортажи и политическите коментари са независими едни от други, отричайки тези твърдения.

През последните няколко седмици Адам Ливайн, 32, присъства в класациите и от двете страни на океана, при това не само с хита на Maroon 5 и Кристина Агилера - Moves Like Jagger, с който оглави Billboard Hot 100, а и със Stereo Hearts на Gym Class Heroes. Според легендата, той разбира, че ще постигне нещо голямо, когато е едва 6-годишен, след като успява да отбележи печелившия кош в последната секунда на мача на своя отбор в баскетболния турнир на училището, което посещава.

Негов чичо е небезизвестният Тимъти Ноа – писател и журналист, чест гост в коментарното студио на Sunday Morning по CBS News.

Сподели.