23 Март 2018, 22:27

TwelveSouth HiRise – издигнете своя MacBook на следващото ниво

Google+ Pinterest LinkedIn +

На тези страници най-често говорим за устройства, които се побират в джоба ви. Те са най-интересни в последно време, а и боравим с тях най-често през деня си. Не мислете обаче, че не обичаме и по-големите джаджи...

Като изключим смартфоните, устройството, което повечето от нас използват най-често, е лаптопът. Преносимият компютър има очевидни предимства пред останалите високотехнологични дивайси, най-вече ако се налага да свършим някаква работа на него. Колкото и да се превъзнасяме по мобилни приложения и таблети с всевъзможни функции, понякога имаме нужда от добрия стар лаптоп.

Може би смятате, че по лаптопа няма какво да се подобри. Има си голям екран, има си клавиатура – само му мушнете една мишка и сте готови за всичко. Но ако търсите максималното удобство, със сигурност ще се сетите за някои области, които могат да претърпят положителна промяна. Може би искате да използвате отделна, по-удобна клавиатура? Или не ви допада как машината просто си седи на бюрото? Ако са ви минавали такива мисли, със сигурност ще харесате следващото предложение!

TwelveSouth HiRise (цена 149 лв.) е алуминиева повдигаща поставка за MacBook Air и MacBook Pro, с чиято помощ ще направите работата си с преносимите компютри на Apple значително по-удобна. Този стенд с ергономичен дизайн ви позволява да повдигнете лаптопа, така че да го наместите по възможно най-приятния за вас начин.

TwelveSouth HiRise е направена от здрав алуминий, така че без проблем ще издържи тежестта на всеки модел MacBook. В горната част, тази, върху която ще поставите машината, са разположени назъбени гумени релси, така че няма опасност компютърът да се подхлъзне и да се стовари на бюрото ви. Под основата пък има полимерни релси, които осигуряват стабилност и елиминират възможността поставката да надраска повърхността на масата, на която е сложена.

Разбира се, трябва да отбележим, че нищо не ви пречи да я ползвате и с друг модел лаптоп, който не е произведен от Apple. Това е просто поставка, все пак, не изисква специални кабели или софтуер. Но, така или иначе, като дизайн и визия продуктът е насочен основно към Apple феновете.

С TwelveSouth HiRise можете да повдигнете своя MacBook от 5 до 15 см, като по този начин си осигурявате допълнително пространство за кабели, документи и други джаджи, а освен това използването на друга клавиатура става значително по-удобно, тъй като двете не се блъскат една в друга. Освен това, макар на пръв поглед да не изглежда така, като повдигате дисплея на нивото на стандартен монитор, ще направите услуга на очите си.

Поставката TwelveSouth HiRise тежи малко под 1 кг. и очевидно не е предвидено да бъде разнасяна заедно с лаптопа, така че ще трябва да я оставяте на бюрото си, когато обикаляте насам-натам с MacBook-a си. Въпреки това, ако постоянно търсите начини да оптимизирате работното си пространство, тази непретенциозна джаджа може да ви бъде от полза.

Купи TwelveSouth HiRise ТУК

Сподели.