Турската мега-зведа Таркан пристига в България

Pinterest LinkedIn +

На 28 април турската поп звезда Таркан, носител на световната награда за най – продаван източен изпълнител, пристига в София. Таркан, който е рекламно лице на Опет / Айгаз, ще присъства на откриването на първата бензиностанция на компанията в София.


В 15:00 часа същия ден звездата ще раздава автографи на многобройните си фенове на щанда на Опет/ Айгаз България на първото специализирано петролно изложение в София “Petroleum Sofia”.

Съдейки по продажбите и незалязващата му слава, Таркан е най-голямата балканска поп звезда през последното десетилетие и в началото на новия век. Продава милиони от албумите си, изпълва стадионите при концертите си в Турция и цяла Европа, а феновете му са луди по него. Това е първият турски артист успял да интегрира страната си в труднодостъпната територия на европейския музикален вкус!

От 1994г. насам не е възможно да направи и една крачка без вниманието на медиите. Всеки по-интересен факт около него излиза начело на вестниците и списанията (той е единственият мъж, който някога е красял корицата на турския Космополитън) и, разбира се, присъствието му в челните новини е неизбежно.

“Дяволски красив”, както го наричат всички медии, той е едновременно професионален изпълнител и композитор, борави еднакво добре както със стилове като соул, диско и традиционна турска музика, така и с класически поп балади и дори с рок. За разлика от много поп звезди, Таркан не слиза от върха на славата, като влиза в Топ 40 с всеки свой сингъл от 1992г. насам. Много от неговите песни – включително ''Şımarık'' , “Sikidim”, ''Aacayipsin'',''Hüp'' и ''Kuzu Kuzu'' отдавна са се превърнали в съвременни поп стандарти.

В България са издадени два супер хитови албум на Таркан – “Tarkan” и последния му проект, “Dudu”. Те са на българския музикален пазар на CD и MC от Вирджиния Рекърдс. Едноименният нов сингъл, “Dudu Dudu’ отдавна се превърна в хит у нас и се нарежда като попурярност до “Sikidim” и ''Kuzu Kuzu''.

Инфо: Virginia Records
Сподели.