Трент Резнър в надпревара за Оскар

Pinterest LinkedIn +

Едно заглавие отличава категорията с номинираните за най-добра оригинална музика към филм на тазгодишните награди на Асоциацията на чуждестранна преса в Холивуд от тази за предстоящите награди на Филмовата академия и това е How to Train Your Dragon. Създателят на музиката към анимационния хит, Джон Пауъл, не бе сред номинираните за "Златен глобус" (Golden Globe Awards), докато Дани Елфман (Alice in Wonderland) не намери място сред претендентите за Оскар.

На 27 февруари Александър Деспла, А. Р. Рахман, Ханс Зимер (Hans Zimmer) и Трент Резнър (Trent Reznor) ще повторят сблъсъка си от 16 януари, когато фронтменът на Nine Inch Nails, заедно с партньора си Атикъс Рос, се присъедини към носителите на Златен глобус за работата си по филма на Дейвид Финчър (David Fincher), "Социалната мрежа" (The Social Network).

Съвсем различен вид имат селекциите с номинираните за другата музикална категория на най-престижните филмови награди - тази за най-добра оригинална песен. В надпреварата за "Златен глобус" участваха две песни от мюзикъла Burlesque, едната от които - You Haven't Seen The Last Of Me - спечели статуетката, докато в тази за Оскар саундтракът към лентата с участието на Кристина Агилера (Christina Aguilera) и Шер (Cher) няма нито една номинация.

Победителят в тази категория ще бъде излъчен измежду песните We Belong Together от Toy Story 3, I See the Light от анимацията Tangled, Coming Home от Country Strong и If I Rise от 127 Hours, написана от А. Р. Рахман, който не за първи път е номиниран и в двете музикални категории на Филмовата академия. През 2009 г. той получи три номинации за музиката към Slumdog Millionaire, спечелвайки награди за две от тях - най-добра оригинална музика и най-добра оригинална песен - за Jai Ho.


Сподели.