Трент Резнър е автор на основната тема на Call of Duty: Black Ops 2 (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Носителят на Оскар Трент Резнър (Nine Inch Nails, The Social Network, The Girl With the Dragon Tattoo) е авторът на основната музикална тема на предстоящата девета игра от блокбъстър сериите Call of Duty – Black Ops 2.

Откъс от нея може да бъде чут в току-що издадения нов трейлър, представящ централната фигура в играта (първата от поредицата, чието действие се развива в бъдещето) – тази на злодея Раул Менендес, дърпащ конците в новата студена война между САЩ и Китай.

Резнър не за първи път работи по видео игра – той е кредитиран за саундтрака към оригиналната Quake от 1996 г., а впоследствие е привлечен от id Software и за саунд продукцията на Doom 3, бидейки заклет фен на поредицата (проектът бива прекратен поради лошо стечение на обстоятелствата).

Относно Call of Duty споделя, че от край време следи развитието на франчайза със засилен интерес, тъй като за него е най-яркият пример за това "какво може да се постигне в наши дни с очевидно неограничен бюджет и без да се правят каквито и да било компромиси с качеството".

Освен Резнър, с продукцията на Call of Duty: Black Ops 2 е ангажиран американският филммейкър и писател Дейвид Гойер – сценаристът на филмите от трилогията Blade, както и на тези от трилогията за Batman на Кристофър Нолън, чиято последна част - The Dark Knight Rises, излиза по кината на 20 юли.

Black Ops 2 се разработва от Treyarch и е с премиерната дата 13 ноември 2012 г. Освен за PC Xbox 360 и PlayStation 3, играта ще излезе за новата конзола на Nintendo – Wii U.


Сподели.