Трейлър на “Пътеводител на галактическия стопаджия” в Интернет

Pinterest LinkedIn +

Секунди преди разрушаването на Земята, за да бъде освободено мястото за строеж на Галактическа хипер-магистрала, Артър Дент разбира, че приятелят му Форд Префект е извънземен и благодарение на него успява да избегне смъртта.

Това е една от сцените в трейлър, появил се в Интернет в средата на февруари.


Историята от книгата на Дъглас Адамс “Пътеводител на галактическия стопаджия” ("The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"), е на път скоро излезе по големите световни екрани. Претворяването й във филм със същото заглавие става под режисурата на Гарт Дженингс (Garth Jennings) и по сценарий на Адамс.

Кино-продукцията “Пътеводител на галактическия стопаджия” е замислена още 1982 г., от режисьора и продуцент Айван Райтман (Ivan Reitman). Тогава, авторът на книгата написва три чернови за сценарий. По същото време, Бил Мъри (Bill Murray) или Дан Акройд (Dan Aykroyd) са били предложени за ролята на Форд Префект. Акройд, обаче, предлага на Райтман идеята си “Ловци на духове”, която осъществяват с предимство.

Повече от 20 години филмът е бил в очакване на разработка и малко преди смъртта на Адамс, Джей Роуч (Jay Roach) е възнамерявал да го режисира с Хю Лоури (Hugh Laurie) в ролята на Артър и ... Джим Кери (Jim Carrey), като вселенския президент Зейфод Бийблброкс.

Гарт Дженингс най-после привежда в действие изпълнението на идеята, в която Артър Дент е пресъздаден от Мартин Фрийман (Martin Freeman), Форд Префект – от Мос Деф (Mos Def), а Зейфод Бийблброкс – от Сам Рокуел (Sam Rockwell).

Чудатата визия на Зейфод Бийблброкс с две глави, роботът-параноид Марвин, вогоните и доста от останалите решения на творческия екип, могат де се видят в [url=http://www.amazon.com/exec/obidos/subst/home/home.html/002-9284236-9474424] трейлъра на филма .

 


Сподели.