"Трансформърс", "Аз, роботът" и "Изкуствен интелект" в едно? Да, това е Стивън Спилбърг

Pinterest LinkedIn +

Dream Works и 20th Century Fox ще се заемат със съвместното финансиране на новия филм на Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) - "Робокалипсис" (Robocalypse). Легендата в режисьорската професия възнамерява да стартира снимки през следващата година, веднага след реализацията на биографичната продукция "Линкълн", посветена на 16-тия президент на САЩ.

Насочвайки се към любимия си жанр, Спилбърг отново обещава "Робокалипсис" е да комбинация между хитовите "Изкуствен интелект", "Трансформърс" и "Аз, роботът".

Адаптираният сценарий, дело на Дрю Годард е по бетселъра на писателя Даниел Уилсън и ще разказва за поредната заплаха за света, който този път става мишена на роботизирани машини, които от помощници на човечеството се превръщат в негови смъртни врагове.

Лентата ще разполага с внушителния бюджет от 200 милиона долара, като с реализацията ще се заемат киностудията на Спилбърг - Dream Works Pictures, а дистрибуцията ще е дело на 20th Century Fox. Очаква се филмът да се появи на екран през юли 2013 година.

Сподели.