Transformers 3 си взе за компания две комедии в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Третият филм от екшън sci-fi поредицата Transformers - Transformers: Dark of the Moon, продължава да е най-доходоносното заглавие в кинотеатрите в Северна Америка (САЩ и Канада), генерирайки нови $47 млн. през изминалия уикенд, с което общият му капитал от продадени билети, в това число за 3D прожекции, достигна $261 млн.

В световен мащаб, лентата на Майкъл Ман и Стивън Спилбърг с участието на Шая Лабьоф, Джон Туртуро, Джон Малкович, Роузи Хънтингтън-Уайтли и многочислени армии от CGI генерирани роботи с гигантски размери, инкасира общо $645 млн., $93 млн. от които са постъпили от продажбите на билети за Dark of the Moon в 59-те държави извън САЩ и Канада, където филмът се прожектира, в това число България.

През дебютния си уикенд у нас, Transformers 3 инкасира малко над 350 000 лв. В Северна Америка лентата дебютира с приходи в размер на $97.4 млн. – точно половината от вложения за реализацията й бюджет. Въпреки намалялата наполовина посещаемост на прожекциите на Transformers 3, блокбъстърът на Paramount Pictures финишира втория си уикенд със солидна преднина пред следващите два филма в топ 10 на боксофиса.

Това са комедиите Horrible Bosses и Zookeeper, които дебютират с $28 млн. и $21 млн. съответно. Първата от тях разказва историята на трима приятели, които решават да убият ужасните си шефове, пречещи на щастието им. Режисьор е Сет Гордън, а сред звездите в актьорския състав са Джейсън Бейтман, Джейсън Судейки, Кевин Спейси и Дженифър Анистън.

Главните действащи лица в Zookeeper, както подсказва заглавието на лентата, са група животни от зоопарка и човекът, който се грижи за тях – комедиантът Кевин Джеймс, комуто партнират Росарио Доусън и Лесли Биб.

Още две комедии, които дебютираха едновременно в България и САЩ на 24 юни – бившият No.1 от двете страни на океана Cars 2 и Bad Teacher, заемат останалите две места в топ 5 на американския боксофис с приходи в размер на $15 млн. и $9 млн., респективно.

Сподели.