Touch

Pinterest LinkedIn +

Един различен сериал - Touch на Fox - със сигурност ще успее да ви изненада и провокира. Поредицата, чийто създател е Тим Кринг (Tim Kring), има две номинации за Emmy, а главната роля е поверена на Кийфър Съдърланд (Kiefer Sutherland).

Възможно ли е да им връзка между събития и хора, които дори не подозират за съществуването на другите? Възможно ли е случайността да не съществува? Ако всичко, което се случва е подчинено на математически модели, кой би могъл да ги разчете? На всички тези въпроси се опитва да даде отговор Touch и го прави по начин, които определено успява да прикове вниманието към екрана.


Има няколко причини да си струва да отделите време за този сериал. Първо, защото, ако сте фенове на Кийфър Съдърланд (Kiefer Sutherland), в Touch можете да го видите в една много по-различна светлина от предишното му телевизионно амплоа в "24". Второ, заради нетипичната история, която поредицата разказва и най-вече заради начина, по който е структуриран този разказ.

Преплитането на отделните на пръв поглед различни, но всъщност тясно свързани помежду си сюжетни линии, които се развиват във всеки епизод, е изключително амбициозна задача, с която създателите на сериала се справят много добре. Не всеки може да разкаже повече от една история в рамките на четиридесетминутен епизод.


Идеята:

Феновете на сериалите със сигурност вече са се досетили, че Touch е мащабен проект, защото негов създател е Тим Кринг (Tim Kring), чието дело са хитови поредици като Crossing Jordan (Среща с Джордан) и Heroes (Герои).

Съчетанието между наука и фантастични елементи в сюжета, както и умелото преплитане на различни сюжетни линии и силните драматични моменти в епизодите, правят сериала едновременно интересен и различен от повечето телевизионни продукции. 


Началото:

Touch стартира по Fox през януари 2012 г., а пилотния епизод е гледан от повече от 12 милиона зрители. Оценките на критиката за поредицата са предимно положителни и въпреки че до края на първия сезон зрителския интерес чувствително намалява, сериалът е подновен за втори сезон. Той стартира през януари 2013 г., но е посрещнат доста по-сдържано както от зрителите, така и от критиката, което става причина Fox да не продължат поредицата.

Историята:

Мартин (Кийфър Съдърланд) е вдовец, който се грижи сам за 11-годишния си син Джейк (Дейвид Мазоуз). Задача, която би била далеч по-лесна, ако Джейк беше обикновено дете, но той е много по-различен от останалите. През целия си живот момчето не е казало дори дума и възприема света като поредица от математически модели, чрез които може да предсказва бъдещето.

Героите и звездите:


Кийфър Съдърланд (Kiefer Sutherland), когото вероятно още дълго време ще асоциираме главно с ролята на агент Джак Бауър от хитовия сериал 24, този път е в една съвсем нова светлина. В Touch Съдърланд е в ролята на Мартин Бом.

Съпругата на Бом загива при атентатите на 11 септември 2001 г. Мартин е бивш журналист и се грижи сам за сина си Джейк. Желанието му да разбере детето, въпреки че то не говори, се оказва достатъчно силно и Мартин разбира, че чрез числата Джейк не само възприема света, но и вижда бъдещето.


Дейвид Мазоуз (David Mazouz) е в ролята на 11-годишния Джейк, който не е казал дори една дума през целия си живот. Момчето не просто не говори, но и не обича да го докосват и единственото му средство за комуникацията са числата. Джейк възприема света чрез математически модели и благодарение на тях може да вижда минали, настоящи и бъдещи събития. 


Дани Глаувър (Danny Glover), когото освен с хитовите екшън комедии Lethal Weapon (Смъртоносно оръжие) вероятно свързвате и с филми като Dreamgirls (Мечтателки) и Beloved, също се присъединява към актьорския състав на Touch. Той е в ролята на професор Артър Телър, който помага на Мартин да разбере как Джейк използва числата като средство за общуване. 

Сподели.