Топ 9 спортни джаджи за здравословен старт на Новата година

Pinterest LinkedIn +

Първи януари е особена дата, на която всеки си поставя задачи за Новата година. А една от тях неизменно е по-здравословният начин на живот. Известно е, че фитнесите се препълват в началото на годината и се опразват някъде около началото на февруари. Не се оставяйте подобни черни мисли да ви завладеят – спортуването е изключително важно занимание, което никой не може да си позволи да пропусне.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin vivoactive – смарт часовник за сериозния спортист

Сега, след края на празниците и съпътстващите ги тежки софри, е време да се отървем от натрупаните допълнителни килограми. А и никога не е твърде рано да се замислим за лятото с неговите плажове, излети и други подобни занимания – искате стройно тяло за всички тях, нали? Както винаги, технологиите са с нас, за да ни помагат на всяка стъпка от пътя.

TDK SB30 In-Ear Headphones (цена 29 лв.)

TDK SB30 In-Ear Headphones

Купи TDK SB30 In-Ear Headphones ТУК

Когато се захванете със спорт, музиката е практически задължителна. Доказано е, че музикалният съпровод помага за по-лесното изпълнение на всякакво физическо натоварване. Ето защо имате нужда от правилните слушалки – да не падат при постоянно движение и да издържат на различни наказания. TDK SB30 е един чудесен избор – с извита рамка, която се поставя над ухото, устойчиви на влага и пот, те ще ви позволят да се наслаждавате на любимите си мелодии във всякакви условия.

Artwizz Sportsband Case (цена 49 лв.)

Artwizz Sportsband Case

Купи Artwizz Sportsband Case ТУК

Във връзка с музиката, трябва да обърнем внимание и на това откъде ще идва тя. Вече почти всеки носи аудио колекцията си в своя смартфон, но той трябва да бъде закрепен стабилно, за да не изпадне при някое особено натоварващо упражнение – да го поставите в джоба си просто не е достатъчно. С помощта на този спортен калъф можете да го закрепите за ръката си сигурно и надеждно, така че хем няма да ви пречи, хем няма да се наложи да спрете фитнеса, защото пестите пари за нов телефон.

Puro Running Wristband (цена 39 лв.)

Puro Running Wristband

Купи Puro Running Wristband ТУК

Ако не смятате, че горната част на ръката ви е най-подходящото място за музиката, можете да закрепите телефона или МР3 плейъра на китката си с помощта на този удобен кейс. Предната му част е направена от прозрачно защитно покритие – ще можете да ползвате устройството, без да се притеснявате от неприятни инциденти. Специално този модел е за iPhone 6, но има разновидности и за други марки и модели.

Highgear Running Monitor Watch Axio SDM (цена 149 лв.)

Highgear Running Monitor Watch Axio SDM

Купи Highgear Running Monitor Watch Axio SDM ТУК

След като разгледате следващите няколко джаджи, вероятно ще искате да оставите китката си свободна. Ако предпочитате там да има устройство, насочено изцяло към спорта, хвърлете един поглед на Highgear Watch Axio – часовник, който следи вашата активност през деня, измерва километрите, които сте изминали, скорост, пулс и какво ли още не. Водоустойчив е до 50 метра, така че можете да го използвате и за по-нестандартни спортове като плуване. Показва и часа, разбира се.

Samsung Galaxy Gear Fit (цена 339 лв.)

Samsung Galaxy Gear Fit

Купи Samsung Galaxy Gear Fit ТУК

Преминаваме към тежката артилерия – тази умна гривна от Samsung почти е способна да замести всеки фитнес инструктор. Само я свържете със своя смартфон (трябва също да е модел на корейската компания) и веднага ще получите пълна картина на случващото се с тялото ви – имате на разположение крачкомер, сензор за сърдечния ритъм и какво ли още не. Има малък 1,84-инчов тъчскрийн, който можете да използвате като втори екран за телефона си – там се появяват уведомления за нови съобщения, мейли, обаждания и т.н. Лек, красив и устойчив на прах и вода – това е един наистина топ продукт.

Sony SmartBand Talk SWR30 (цена 339 лв.)

Sony SmartBand Talk SWR30

Купи Sony SmartBand Talk SWR30 ТУК

Тази гривна е предложението на Sony в областта на носимите технологии, насочени към активния начин на живот. Сходна е с модела на Samsung по-горе, но има няколко много важни разлики. На първо място – способна е да работи с по-широк набор от устройства, така че не сте задължени да купувате всичко от един производител. Второто съществено предимство е, че екранът използва технологията e-ink (електронно мастило). От една страна това означава, че няма сензорен дисплей и не можете да го мажете с пръстче, но от друга – може да се чете при пряка слънчева светлина. Отделно от това има най-разнообразни приложения, които могат да улеснят ежедневието ви и извън спорта.

The Runalyzer Blue Heart Rate (149 лв.)

The Runalyzer Blue Heart Rate

Купи The Runalyzer Blue Heart Rate ТУК

Най-лесният спорт за всеки начинаещ е тичането – лесно е, не изисква много средства или време. Все пак, ако ще се захващате сериозно с това, добра идея е да се сдобиете с The Runalyzer – устройство, което измерва пулса, изгорените калории в реално време и т.н. Закача се за ръката ви и може да бъде свързано с телефона ви посредством Bluetooth. След това то може да си сътрудничи с над 100 фитнес приложения, с които да анализирате резултатите от тренировките си и, естествено, да ги подобрите.

Withings Wireless Blood Pressure Monitor WPM02 (цена 259 лв.)

Withings Wireless Blood Pressure Monitor WPM02

Купи Withings Wireless Blood Pressure Monitor WPM02 ТУК

Кръвното налягане е основен, но редовно пренебрегван показател за физическото ви състояние. Свързано е с най-различни болежки и дискомфорти, за които най-често дори не си даваме сметка, затова е добре да го държите под око. Няма по-лесен начин да направите това от монитора на Withings – само го поставяте на ръката си и след секунди ще имате резултата на екрана на телефона си, заедно с предишни данни за сравнение и нагледни графики, за да си направите лесно изводи или пък да ги изпратите на своя лекар за професионално мнение.

No Fear Headphone Beanie (цена 49 лв.)

No Fear Headphone Beanie

Купи No Fear Headphone Beanie ТУК

Завършваме с нещо подчертано лоу-тех, но въпреки това доста готино. Това е ни-повече, ни по-малко шапка с вградени слушалки с 3,5 мм аудио жак. Да не забравяме, че още е зима и температурите навън стремително падат. Това обаче не би трябвало да е оправдание да мързелувате – когато летните месеци най-накрая дойдат, ще сте благодарни на себе си за положените усилия.

Сподели.