Тони Скот се качва на борда на Narco Sub за следващия си филм

Pinterest LinkedIn +

Холивудският филммейкър Тони Скот (Tony Scott), чийто последен филм, Unstoppable, излезе през ноември 2010 г. и дебютира на второ място в американския боксофис, ще работи отново с 20th Century Fox по следващия си проект – екшън трилъра Narco Sub, асоцииран с две от най-успешните ленти във филмографията му - Crimson Tide и Man on Fire.

67-годишният британец разработва продукцията през своя лейбъл Scott Free Productions, в който си партнира със своя брат Ридли Скот (Ridley Scott), заедно със Саймън Кинбърг (Simon Kinberg, който е сътрудничил на Дейвид Гугенхайм (да не се бърка с Дейвис Гугенхайм) при написването на сценария.

До този момент не са разгласявани каквито и да било подробности около сюжета на филма, но самото му заглавие дава някаква представа за неговото естество – понятието "narco sub" се отнася до подводните (в миналото полу-подводни) плавателни съдове, използвани от южноамериканските нарко картели за контрабанда на кокаин в САЩ.

В момента Скот работи по още една продукция – драмата Emma's War, която все още няма събран актьорски състав, нито дата на издаване. Предвид желанието на Fox да осъществят Narco Sub колкото се може по-бързо се предполага, че този филм ще излезе пръв. Същевременно Скот се е ангажирал като продуцент с няколко телевизионни поредици, както и с горещо очаквания Prometheus на Ридли Скот, който излиза по екраните в САЩ през юни догодина.

Гугенхайм (David Guggenheim), който смени работата си като редактор в Us Weekly с тази на сценарист за Холивуд, е не по-малко продуктивен – той стои зад сценария на екшъна Safe House с Дензъл Уошингтън (Denzel Washington), който участва в голяма част от филмите на Тони Скот, както и на Stolen с Никълъс Кейдж, и е автор на скриптовете на предстоящите Puzzle Palace и "364", които ще бъдат филмирани от McG и Рон Хауърд, съответно.

Що се отнася до Кинбърг – той е съавтор на сценария и продуцент на екшън комедията This Means War и продуцира кино адаптацията на бестселъра Abraham Lincoln: Vampire Hunter, а в момента работи с Нийл Бломкамп (District 9) по научнофантастичния епос Elysium.

Сподели.