Tomb Rider Anniversary

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън-адвенчър
Година: 2007
Издател: EIDOS
Системни изисквания: P3 1.4 GHZ, 256MB Ram (512 за Vista), Dx9 128 MB Video, Win Xp/VISTA/2k
Брой DVD: 1
Мултиплеъйр: Не

Ревизия на 10-годишна легенда

Ей, сега ми кажете, че не знаете коя е Лара Крофт. Не, сериозно, никога не сте чували за секс-иконата на гейминга, Мерилин Монро в игрите... абе, будалкате ме нещо. Точно преди 10 години за първи път мацата си развя неприлично голямото деколте по редовите ни 15-инчови монитори. Точно 10 години, откакто с могъщ ритник по стартера на франчайза Eidos предефинираха професията археолог по един изключително атрактивен и секси начин.

Ох, на батко ("Къде е батко?")!

Всъщност Лара (главната героиня на поредицата... да, наистина не си длъжен да знаеш коя е) успя да създаде около себе си истински култ за това време. Около 8 игри, някои по-слаби, други по-силни. Два филма. Два официални комикса и поне тройно фенмейд такива. Хиляди еротични фотоси (обвинявам Nude Patch-a, махащ всичките й дрехи в играта) и още толкова мърчандайз продукти. В топ 5 от които фигурират надуваема секс кукла, пад за мишка с 3D бюст и репликати на двата й пистолета.

Както и да е - темата на статията е последната игра, която в същото време е и първа. Звучи засукано, нали? По повод десетгодишнината на Tomb Rider от Eidos решиха да за изсмучат малко парички от феновете и да светнат тепърва зараждащите се такива откъде е почнало всичко. TR: Anniversary е всъщност оригиналния Tomb Rider, разтърсил през 1996 г. PC сцената и превърнал се в косвена причина за продажбата на поне 1 милион Playstation конзоли. Само че в нови и по-красиви дрешки. Използвана е графичната платформа на Tomb Rider Legends. С други думи - когато Лара се цопне в random водоизточник и излезе по нея, можете да видите стичащите се по лицето й капки вода, прилепналия към торса й потник и почти всеки косъм от косата й в откровено одървящи детайли. Добавяйки и солидните дози екшън, удрящи едно рамо на целия този сексапил, не е чудно защо играта има толкова много фенове.

И говорейки за екшън ще се върнем обратно там, където започна всичко. Древните индиански храмове в Северна и Южна Америка. С цялата им пасмина от тигри, хиени, подивели маймунеци и динозаври (!!!), които се опитват да схрускат сочната археоложка. Не ги виня за това, има какво да се гризка по нея. Няма го голямото разнообразие от оръжия на Tomb Rider Legends и отново ще разчитате основно на двойката патлаци, носени на кобури на бедрата. За сметка на това всички логически задачи и интерактивни пъзели са подобрени. Ще се наложи да търсите правилната ръчка, отваряща пътя ви напред из нивото, да плувате в наводнени руини или просто да се чудите откъде в цялата джунгла да стигнете по-бързо до входа на следващия храм.

Играта е озвучена перфектно, а гласът на Лара не отстъпва ни най-малко на визията й. По този начин успя да ме върне приятно назад в геймърската ми биография. Tomb Rider Anniversary е чудесен начин за всеки, пропуснал играта, да се потопи в нея и да се остави прелестите на младата археоложка да го отвеят като летен ураган - хипарска палатка.


Сподели.