Тома спечели Music Idol 2

Pinterest LinkedIn +

Тома Здравков от Пазарджик е победител във второто издание на музикалното реалити шоу Music Idol. 21-годишният участник получи 54.2 процента от зрителските гласове по време на финалния концерт, в пряка конкуренция с Деница, Ясен и Нора.

Наградата на Тома е договор с "Вирджиния рекърдс" за издаване на албум с възможност за втори и трети, както и парична награда в размер на 50 000 лева от bTV.

По време на последния концерт в музикалното предаване четиримата финалисти се състезаваха в три етапа, след всеки от който отпадаше по един участник. До финалния кръг достигнаха Тома и Нора.

Концертът стартира с кръг, в който Нора, Тома, Деница и Ясен изпълниха песен по свой избор от репертоара им до момента. Нора изпя "Close My Eyes Forever" на Лита Форд, Тома - "Обичам те" на Азис, Ясен - "We're Not Gonna Take It" на Twisted Sister, а Деница - "Respect" на Арета Франклин. Първа от финалния концерт си тръгна Деница.

Във втория етап тримата участници трябваше да изпълнят песен в нов аранжимент. Ясен бе избрал да представи "Love Me Tender" на Елвис Пресли в сиртаки вариант, Нора - "My Heart Will Go On" на Селин Дион в пънк-рок версия, а Тома - "Одата на радостта" на Бетховен като ръченица. Зрителският вот определи Ясен да напусне втори финалния концерт.

Чрез жребий бе избрана песента за последния етап в надпреварата. В два плика бяха поставени две песни - "We Are The Champions" на Queen и "Simply The Best" на Тина Търнър.

Председателят на журито Вили Казасян изтегли плика с хита на Тина Търнър и така за Тома остана привидно по-трудната задача - изпълнение на женска песен. Музикалният продуцент на шоуто - Дони, сподели, че и положението на Нора също не е лесно, защото зрителите ще я сравняват с легендарната певица.

В крайна сметка след изпълнението на парчето стана ясно, че Тома е получил 54.2 процента от зрителските гласове, а за Нора са останали 45.8 процента.

Договорът за издаването на албум бе връчен на Тома лично от Станислава Армутлиева, управител на Вирджиния Рекордс - лицензиант на Universal Music.

Победителят изпълни за финал хита на Deep Purple - "Soldier Of Fortune" и закри втория сезон на Music Idol с думите:

"България, обичам Ви. Благодаря, че ми гласувахте такова доверие. Дълбок поклон."

Сподели.