Tom Morello стана агент-провокатор, арестуват го

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на Audioslave, Том Морело (Tom Morello) се включи в протест на хотелски персонал в Лос Анджелис и бе арестуван.

Морело, който никога не е крил левите си политически убеждения и често критикува системата в САЩ, бил сред над 400-те протестиращи, прибрани от полицията, след като блокираха за часове главния булевард, водещ към международното летище на Лос Анджелис, информира Blabbermouth. Арестуваните участници в митинга, Морело включително, били обвинени в незаконно събиране на публично място, защото отказали да се преместят и да пуснат движението по булеварда.

Събитието, наречено от организаторите “най-големия акт на гражданско неподчинение в историята на Лос Анджелис” според медиите е било отчасти и провокация, защото инциаторите всъщност искали да бъдат арестувани и дори предварително си дали номерата на шофьорските книжки на полицията.

Преди митинга, Морело, който свирил на него под артистичния си псевдоним Nightwatchman, каза пред MTV: “В тези мрачни политически времена е важно да се подкрепяме.”

Сподели.