Титаник 3D (Titanic 3D)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 194 мин. Режисьор: Джеймс Камерън. Сценарист: Джеймс Камерън. С участието на: Леонардо Ди Каприо, Кейт Уинслет, Били Зейн, Франсис Фишър, Кати Бейтс, Дейвид Уорнър и др. Драма.

За филма:

Още с излизането си през 1997 година "Титаник" се превърна в безспорен касов хит. Лентата, която донесе на създателя си Джеймс Камерън световна известност и Оскар за режисура, тази година се завръща на екран с триизмерна величина. Появата на 3D вариант на филма е свързана с отбелязването на стогодишнината от трагедията през 1912 г.

Камерън, когото повечето от вас вероятно свързват с революционния блокбъстър "Аватар", отворил пътя към 3D технологиите, е създател и на документалния филм "Тайните на Титаник 3D" (2003 г).

Причината за впечатляващия успех на "Титаник" е колкото в мащабността на продукцията и трогателната любовна история, която лентата ни представя, толкова и в актьорския състав - Леонардо Ди Каприо ("Авиаторът", "От другата страна"), Кейт Уинслет ("Четецът", Carnage) и Били Зейн ("Тумбстоун").

Историята:

През 1912 година на борда на кораба "Титаник", Роуз (Кейт Уинслет), която пътува с майка си и годеника си (Били Зейн), се запознава с Джак Доусън (Леонардо Ди Каприо), в когото се влюбва от пръв поглед. Когато "корабът на мечтите" се блъска в айсберг и потъва Джак се жертва, за да спаси Роуз.


Сподели.