Tiny Wings се завръща с продължение на 12 юли

Pinterest LinkedIn +

На 12 юли в App Store ще направи своята премиера продължението на пъстрия аркаден side-scroller Tiny Wings – iОS ексклузивната игра на немския дизайнер Андреас Илигер, отличена от Apple с европейската Game Of The Year Award за 2011 г.

Въпреки малкото оставащи дни до тази дата, за момента липсва каквато и да било информация за Tiny Wings 2, като например по какво ще се отличава от оригиналната игра, издадена на 18 февруари 2011 г.

С близо 6 млн. свалени копия до края на 2011 г., Tiny Wings бе един от iOS бестселърите на изминалата година, а комерсиалният й успех е подплатен с отличен критически рейтинг от 8/10. Освен като неин създател, Илигер е известен като автор на аудио-визуалния софтуер Microsia.

Ако някой някога е недоумявал, как е възможно Angry Birds да е свалена над 1 млрд. пъти и да се играе от над 30 млн. души дневно, или пък Ski Safari да е толкова популярна, то Tiny Wings окончателно ще го накара да отрече casual гейминга. 

От друга страна, ако човек има време за губене, смартфон или таблет на Apple и пъргави палци, какъв по безобиден и очарователен начин да си достави малко неподправено удоволствие (при това срещу по-малко от 2 лв.). Tiny Wings така и не се сдоби с други мобилни версии, а на този етап Tiny Wings също се очаква само в App Store.


Сподели.