Тийнейджър почина, играейки Diablo III 40 часа без прекъсване

Pinterest LinkedIn +

18-годишен младеж от Южен Тайван е починал в интернет кафе след 40-часова гейм сесия. Момчето е наело частна стая в заведението на 13 юли, петък, и е прекарало следващите 40 часа, играейки Diablo III.

На 15 юли служител го е заварил отпуснат на масата и е успял да го събуди, но само след няколко крачки Чуанг е загубил съзнание, а малко след приемането му в болница в родния му Тайнан, е бил обявен за мъртъв. За цялото време, докато е играел, тийнейджърът не се е хранил нито веднъж, което е една от вероятните причини, довели до фаталния му край.

Версията на полицията е, че 40-часовият престой в седнало положение е довел до сърдечносъдова недостатъчност. Предстои да бъде обявено становището на патоанатомите.

Междувременно Blizzard направиха изявление, чрез което изразяват скръбта си от случилото се и апелират към геймърите да поставят на първо място в ежедневието си своите физиологични нужди и задължения "пред каквато и да било форма на ентъртейнмънт".

Това е втори подобен случай в Тайван от началото на година – първият инцидент се случи в Тайпе, а жертвата беше геймър, прекарал 23 часа в игра без прекъсване. Причината за смъртта при него е била инфаркт.

Сподели.