THQ се отказаха от Insane, на ход е Гийермо дел Торо

Pinterest LinkedIn +

Обявената по време на 2010 Spike VGA трилогия Insane вече не в процес на разработка, а правата върху проекта са върнати на режисьора Гийермо дел Торо, обяви шефът на THQ – Браян Рубин.

Според първоначалните намерения на компанията, първата част от трилогията, описвана от дел Торо като игрално преживяване в духа на Ловкрафт, в което всеки следващ ход провокира чувството за морал и реалност у играча, трябваше да се появи през 2013 г. Разработката бе поверена на Volition (Saints Row 2, Red Faction: Guerrilla), а ролята на дел Торо бе на неин креативен директор.

Мексиканският филммейкър, известен най-вече с лентите Blade II, Pan's Labyrinth и Hellboy, бе преотстъпил правата върху гейм адаптациите на Insane на THQ, запазвайки за себе си тези филмовите. Въпреки че след края на Red Faction THQ обявиха, че Volition ще съсредоточат усилията си върху Insane, сега става ясно, че студиото работи единствено върху следващата Saints Row игра.

Предстои да се разбере какъв ще е следващият ход на дел Торо, който в последните години се отказа от редица продукции и в момента приключва работа по първия си режисьорско проект от половин десетилетие насам -  научнофантастичният екшън Pacific Rim, очакван по екраните през юли 2013 г. Следващият му филм ще бъде stop-motion, базиран на приказката за Пинокио.

Сподели.