This is spam: “Монти Пайтън”

Pinterest LinkedIn +

На трети май оригиналния запис на мюзикъла "Спамeлот", един от шедьоврите на институцията Монти Пайтън (Monty Python), ще се прицели във всеки ценител на култовата пародия и съпровождащата я музика.Базирана на "Монти Пайтън и свещеният Граал" и режисирана от Майк Никълс (Mike Nichols), бродуейската постановка включва музиката и текстовете на Джон Дю През (John Du Prez) и Ерик Айдъл (Eric Idle). В албума влизат и много нови песни, написани за Бродуей, като “Always Look On The Bright Side of Life” и “Knights of the Round Table”.

Айдъл, известен предимно като един от пионерите в редиците на Монти Пайтън, не е чужд нито на сцената, нито за музиката. В миналото той е бил фронтмен на групата The Rutles (създадена през 1959 г. в Ливърпул!), изявявал се е като оперен певец, драматург и автор на три новели, една от които е "Пътешествие до Марс".

Джон Дю През е композитор на музиката към повече от 20 игрални филма, сред които "Риба наречена Уанда", "Монти Пайтън - Смисълът на живота", трите части на фантастичния екшън "Костенурките нинджа (Teenage Mutant Ninja Turtles) и други. Айдъл и През работят заедно от 1978 година.

Сред актьорите, които участват в най-новия бродуейски хит на Монти Пайтън са Дейвид Хайд Пиърс (David Hyde Pierce (тв комедията "Фрейзър")), Тим Къри (Tim Curry ("Kinsey", "Scary Movie 2") и Ханк Азариа (Hank Azaria (повечето гласове в "The Simpsons", "Heat", "Cradle Will Rock")

Майк Никълс е титулован като един от най-големите филмови, театрални и телевизионни режисьори. Той е носител на Оскар за филма "Абсолвентът" ("The Graduate") от 1972 г. и на 6 награди Tony. Сред актуалните му заглавия се откроява един от най-номинираните филми на фестивала "Златен глобус" 2005 - "Отблизо" ("Closer").

"Sit on My Face"

Седни на моето лице и ми кажи, че ме обичаш.
Ще седна на твоето лице и ще ти кажа, че те обичам.
Обичам да орализираш.
Когато съм между твоите бедра, ти ме отнасяш.
Седни и нека устните ти ме обгърнат.
Ще седна аз и истински ще те обичам.
С шейсет и девет животът е чудесен.
Ако го правим двама на всякакви места
И си играем, докато се отнесем.

из Contractual Obligation на Монти Майтън
Сподели.