Therion - Gothic Kabbalah

Pinterest LinkedIn +

Tри години след монументалния проект "Lemuria/Sirius B" Therion се завръщат с новия си албум "Gothic Kabbalah", който излиза в два диска. Специалистите определят "Gothic Kabbalah" като следващото ниво в симфоничния метъл - зрял, тежък и мистичен.

Therion започват като дет метъл банда с амбицията да експериментират и усъвършенстват звученето си. Групата е основана от Кристофър Джонсън (Christofer Johnsson) през 1987 г. Първият сериозен успех на музикантите след многото демо-записи е миниалбумът "Time Shall Tell". Дългосвирещият дебют на Therion "Of Darkness…" излиза през 1991 г. и печели благоразположението на метъл ъндърграунда. През 1996 г. бандата издава "Theli" - албум, определян като повратна точка в развитието им.

Това е и моментът, в който Therion решават да ограничат дет метъл елементите в албумите си за сметка на оперното, прогресивното и дори ориенталското звучене. Групата продължава да развива стила си в тази посока и в момента оригиналното звучене на Therion може да се определи като интригуващ симфоничен оперен метъл.

Траклист CD 1:

1. Der Mitternachts Lоwe
2. The Gothic Kabbalah
3. The Perrennial Sophia
4. Wisdom And The Cage
5. Son Of The Staves Of Time
6. Tuna 1613
7. Trul
8. Close Up The Streams

Траклист CD 2:

1. Three Treasures
2. The Path To Arcady
3. Chain Of Minerva
4. TOF - The Trinity
5. Wand Of Abaris
6. The Falling Stone
7. Adulruna Rediviva

Разпространява Nuclear Blast/Wizard
Сподели.