The Witcher 3 ще включва Gwent – CC игра в духа на Hearthstone

Pinterest LinkedIn +

CD Projekt Red разкри нов, особено интригуващ детайл относно The Witcher 3: Wild Hunt, която трябва да излезе за PC, PlayStation 4 и Xbox One на 24 февруари 2015 година. Става дума за игра в играта и по-конкретно за игра с карти (CCG), която би трябвало особено много да допадне на феновете на жанра, начело с тези на Hearthstone и на култовата поредица Magic: Duals of the Planewalkers.

Gwent ще бъде включена във всички версии на играта в дигитален формат, но само Xbox One Collector's Edition ще съдържа тестета с истински карти и платнена географска карта – ексклузивен бонус за притежателите на това издание.

Gwent представлява игра за двама души, като всеки получава по едно собствено теста с магии и бойни единици. Броят на картите ще надхвърля 150, а видовете класове, с които играчите ще участват в действието, ще бъдат четири.

"Създадена от джуджетата и усъвършенствана през вековете от играещите на маса в таверните, Gwent е игра, характеризираща се едновременно с простота и възхитителна дълбочина – нещо, което се харесва както на вечните странници, прекарващи дълги нощи край лагерния огън, така и на благородниците, търсещи развлечение, с което да оживят вечерите си", се казва в прессъобщението на CD Projekt Red.

Студиото бе разкритикувано от феновете за ексклузивното партньорство с Microsoft за физическата версия на Gwent, но защити решението си с аргумента, че това е схема за гарантирано генериране на приходи, без които полските разработчици не биха могли да реализират по-нататъшните си проекти.

Сподели.