The Twilight Saga: Eclipse оглави номинациите за Teen Choice Awards

Pinterest LinkedIn +

Първата порция с номинации за тазгодишните награди Teen Choice Awards е доминирана от третият филм от хитовата вампирска поредица The Twilight Saga, който триумфира по-рано тази година при разпределението на филмовите награди на MTV.

Общият брой номинации на Eclipse е 12, или точно два пъти повече от тези на The Hangover Part II. С по шест номинации са и тийн звездите Тейлър Суифт (Taylor Swift) и Селена Гомез (Selena Gomez), които ще са преки конкурентки в категорията "най-добра любовна песен", а редом със звездата от Disney Channel в селекцията с най-горещите представителки на развлекателната индустрия е поставена българката Нина Добрев.

Актрисата е номинирана още в телевизионната категория за sci-fi и фентъзи продукции, за ролята й в The Vampire Diaries, която е направи известна. Сериалът е един от основните претенденти за Teen Choice Awards за 2011 г. на телевизионния фронт, със седем номинации, отстъпвайки единствено на музикалното шоу Glee, което оглавява списъка с девет номинации.

Диференцирани жанрово, номинирани за наградите на подрастващата публика на възраст между 13 и 19 години, която може да подава своя вот онлайн веднъж дневно, са филмовите заглавия Fast Five, Faster, Scott Pilgrim vs. the World, The Tourist и Unstoppable – за най-добър екшън, Super 8, X-Men: First Class, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides и Eclipse – за най-добър фентъзи филм, Black Swan, Limitless, The Roommate, Water for Elephants и Soul Surfer – за драма, Bad Teacher, Bridesmaids, Due Date, Little Fockers и The Other Guys – за комедия и др.

Предстои да бъдат обявени номинираните в останалите категории на TCA за 2011 г., които ще бъдат раздадени на 7 август на официална церемония, предавана на живо по Fox.

Сподели.