The Rolling Stones пускат 11 неиздавани парчета

Pinterest LinkedIn +

“Дъ Ролинг Стоунс” издават нов двоен лайв албум в началото на ноември, 2004 година. Той проследява феноменалното “Licks World Tour 2002/3”, което е и едно от най-успешните и мащабни турнета в кариерата на групата.


В колекцията са включени, освен добре познатите хитове на Стоунс, 11 уникални песни, които никога досега не са били записвани при изпълненията им на живо.

С ‘Licks Tour’, Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уатс и Рони Ууд посещават градове, в които никога преди това не са стъпвали, в Източна Европа и Близкия Изток, като навсякъде концертите им предизвикват истинска истерия. Докато обикалят света, те отпразнуваха 40-годишнината си заедно така, както само те могат – радвайки повече от 2 милиона от верните си почитатели по венюта, стадиони и клубове.

Изпълненията на живо на “Дъ Ролинг Стоунс” отдавна са се превърнали в запазена марка за качество и атрактивност, достижима от малко други музиканти. В концертните записи е уловена каризматичната и дълбока емоционалност, с които групата успява да превърне всяка своя изява в събитие.

Като гост изпълнители в 'Live Licks' участват Шерил Кроу (в 'Honky Tonk Women') и соул легендата Соломон Бърк (в парчето 'Everybody Needs Somebody To Love'), от който “Стоунс” са черпили вдъхновение през годините.

Стоунс тръгват от културната революция на 60-те през крайностите на 70-те, атомните заплахи на 80-те и сензационните турнета на 90-те, като винаги успяват да се задържат в челните редици с непрекъснатите си провокации. “Live Licks” показва влизането на групата в 21 век, задържайки се отново на върха и без никакви колебания за това да продължават все така напред.

В първият диск на двойният лайв сет са включени класическите парчета на “Стоунс”, които са се превърнали в емблематични за групата. По-малко известни песни, които досега не са били записвани на живо, са намерили място във втория диск, като по този начин превръщат продукцията в задължителна за всички фенове на “Дъ Ролинг Стоунс”.

В “Live Licks” са подбрани песни от богатия каталог на групата: хитове като ‘Paint It Black’ 'Brown Sugar', '(I Can't Get No) Satisfaction' и 'Gimme Shelter', по-малко известните 'Rocks Off' и 'Worried About You', Monkey Man’, комбинирани с любими кавър версии като 'Rock Me, Baby' на Киит Ричардс и ‘The Nearness of You’ на Хоуги Кармайкъл.


Пълно съдържание на “Live Licks”:

CD 1:

1. Brown Sugar
2. Street Fighting Man
3. Paint It, Black
4. You Can't Always Get What You Want
5. Start Me Up
6. It's Only Rock n’ Roll
7. Angie
8. Honky Tonk Women
9. Happy
10. Gimme Shelter
11. I Can't Get No) Satisfaction

CD 2:

1. Neighbours
2. Monkey Man
3. Rocks Off
4. Can’t You Hear Me Knocking
5. That’s How Strong My Love Is
6. The Nearness Of You
7. Beast Of Burden
8. When The Whip Comes Down
9. Rock Me, Baby
10. You Don’t Have To Mean It
11. Worried About You
12. Everybody Needs Somebody To Love

Инфо: Анимато Мюзик
Сподели.