The Monuments Men на Джордж Клуни е отложен за 2014 година

Pinterest LinkedIn +

Драмата на Джордж Клуни (George Clooney) за Втората световна война - The Monuments Men - трябваше да дебютира през декември 2013 г., но изглежда филмът ще се забави до 2014 г.

Оригиналната премиерна дата 18 декември беше отменена, тъй като според режисьора трябва да се работи още по визуалните ефекти на филма, така че те да не изглеждат непрофесионално направени.

"Просто нямаме достатъчно хора, които да работят толкова часове, че да завършим по график", каза Клуни и допълни: "Всичко, което сме искали да направим от самото начало, е комерсиално, а не цинично забавление".

Така той коментира въпросите около пропуснатата възможност The Monuments Men да се състезава в битката за наградите "Оскар" в началото на 2014 г.

Действието в лентата се развива по време на Втората световна война, а сюжетът разказва за усилията на група музейни работници и историци да спасят ценни произведения на изкуството, заграбени от нацистите.

Освен че режисира, Клуни също и участва във филма заедно с Бил Мъри (Bill Murray), Кейт Бланшет (Kate Blanchett), Мат Деймън (Matt Damon), Джон Гудман (John Goodman) и др.

Наред с всички звезди на американското кино в каста ще участва и българският актьор Захари Бахаров, който ще изпълни ролята на военен командир.

Сподели.