The Matrix: Path of Neo - Матрицата не е това, което беше

Pinterest LinkedIn +

Малко повече от година след излизането на последната част от филмовата трилогия "Матрицата" Atari и Warner Brothers издават втората игра по хитовия сценарий. Озаглавена "Path of Neo" (Пътят на Нео), тя се явява продължение на отбелязалата милиони копия продажби "Enter the Matrix" от 2003 г.

В "Path of Neo" Shiny Entertainment за втори път работят заедно със създателите на филма - братята Уашовски, режисьора Джоуел Силвър (Joel Silver) и Warner Bros. Interactive Entertainment. Резултатът обаче е по-различен както от първата игра, така и от кино приказката.
 
В "Path of Neo" играчът отново влиза в ролята на Нео, за да се противопостави на машините и да се опита да освободи последните останали представители на човешката раса. Този път обаче той ще има възможността да се движи през събитията и от трите кино части, без да е спазена тяхната последователност.
 
Atari считат, че с новата игра предлагат тъкмо интерактивното преживяване, което феновете отдавна чакат - сега те сами ще могат да предначертаят изхода от играта си, а препятствията по пътя им ще са доста по-различни от тези в оригиналната история. Финалът също ще се различава от този в "Революции", въпреки че сценарият за него е дело на братята Уашовски. Нещо повече, двамата се появяват точно на финала на играта, за да "разменят няколко думи" с успешно преминалия през мисиите си геймър. Какви са на вид е една от приятните изненади в геймплея.
 
Сред многото качества на играта, които се оценяват положително както от самите производители, така и от излезлите ревюта, са задължителните специални ефекти тип "bullet time", битките с бойни изкуства и екшъна по холивудски. Персонажите също са максимално реалистични, тъй като имат гласовете и приличат на звездите от филма - Киану Рийвс (Keanu Reeves) за Нео, Лорънс Фишбърн (Laurence Fishburne) за Морфей, Кари-Ан Мос (Carrie-Anne Mos) за Тринити и Хюго Уивинг (Hugo Weaving) за агент Смит.
 
"The Matrix: Path of Neо" е в ръцете на разпространителите от 8 ноември - за PlayStation 2, Xbox и PC, но все още не е внесена в България.
 
Официален сайт: www.atari.com/the
Сподели.