Отвъд морето (Beyond The Sea)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Германия, Великобритания, 2004, 121'
Режисьор: Кевин Спейси
Сценарий: Кевин Спейси и Люис Колик
Участват: Кевин Спейси, Кейт Босуърт, Джон Гудман, Боб Хоскинс, Грета Скаки и други
Музикална драма, биографичен, мюзикъл, със субтитри, английски

“Отвъд морето” e вторият супер успешен резултат за Кевин Спейси като режисьор. Първият беше през 1996 г. с филма “Алигатор-албинос”, който тогава критиката оцени високо. Сега Кевин (“Американски прелести”, “Седем”), който е познат предимно като актьор, се е нагърбил с тежката задача да бъде режисьор, сценарист, а също и да изпълнява главната роля във филма “Отвъд морето”. Задачата е още по-трудна, защото той изпълнява и песните в продукцията, разказваща за невероятната съдба на легендарния шоумен и музикант от 50-те Боби Дарин, който умира на 37-годишна възраст. Освен Спейси в лентата участват Джон Гудман (”Големият Лебовски”), Боб Хоскинс (“Враг пред портата”), Грета Скаки (“Червената цигулка”) и Кейт Босуърт (“Помни титаните”).
 
Уолдън Робърт Касото (Уилям Улрих) е младеж, който расте в Бронкс без баща. Там живее с майка си Поли (Бренда Блитън –  “Тайни и лъжи”) и сестра си Нина (Керолайн Арън – “Мобилна връзка”). Майка му го учи да пее и танцува, а неговата мечта е да стане човек, който да забавлява хората. На седемгодишна възраст на малкия Уолдън му е поставена диагноза сърдечна недостатъчност с прогноза, че едва ли ще доживее до пълнолетие. Това истински амбицира момчето да постигне мечтата си, осъзнавайки, че няма много време. След време, когато прави първите си стъпки в шоубизнеса, младият Уолдън е посъветван да си смени името с артистичен псевдоним. Така светът научава за Боби Дарин.
 
В едно от първите си интервюта вече порастналият Боби (Кевин Спейси) заявява, че смята да стане легенда до 25-годишнината си. Неговият идол е Франк Синатра, чиято изумителна кариера винаги е била нещо, към което се е стремил. Съпътстван от постоянни здравословни проблеми, Боби не се отказва нито за миг от осъществяването на мечтите си. Назначава чичо си Чарли (Боб Хоскинс) и своя приятел Стийв Блаунър (Джон Гудман) като част от екипа, с който смята да завладее света. Успехът не закъснява и идват хит след хит в класациите, но за Боби истински успех е женитбата му с една от любимките на Америка, Сандра Лий (Кейт Босуърт).
 
Двамата се срещат по време на снимки на филм с тяхно общо участие. Техният брак е осеян с трудности, защото са твърде различни, а и майката на Сандра - Мери (Грета Скаки), всячески се опитва да ги раздели. Тяхната раздяла идва като последствие от западането на нейната кариера и алкохолизма, в който Сандра намира утеха. На върха на професионалната си кариера Боби получава още един удар от съдбата. В един момент той научава, че истинската му биологична майка всъщност е сестра му Нина...
 
Официален сайт: http://www.beyondtheseathemovie.com

 

 
 
Сподели.